Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 8 oktober 2018

Dagtekst van Maandag 8 Oktober 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Maandag 8 Oktober 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov


de Zin van het leven - vindt men pas na een lang werk aan zichzelf

"Hoeveel mensen klagen erover dat ze de zin van hun leven niet kunnen vinden! Ze beseffen niet dat alleen de spirituele wereld hen de zin van het leven kan geven; en dat die alleen gegeven wordt aan degenen die zich gedurende vele jaren inspannen om zich tot de spirituele wereld te verheffen.

Zin geven aan je leven is de beloning voor een geduldig, aanhoudend, innerlijk werk, dat de mens aan zichzelf verricht. Wanneer hij een zekere graad van bewustzijn bereikt, ontvangt hij een kostbaar element, zoals een druppel licht, een kwintessens die heel de materie van zijn wezen doordringt. 


Vanaf dat ogenblik krijgt zijn leven een nieuwe dimensie en een nieuwe intensiteit. De gebeurtenissen vertonen zich aan hem in een nieuw daglicht, alsof het hem gegeven werd om de echte reden van alles te achterhalen. En zelfs de dood schrikt hem niet meer af. Want dat elementair deeltje dat hij van de Hemel ontving, laat hem een wereld ontdekken waarin geen gevaar meer is, noch duisternis, en hij voelt dat hij zich al beweegt op de oneindige weg van het licht."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/