Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 29 oktober 2018

Dagtekst van Maandag 29 Oktober 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Maandag 29 Oktober 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Vijanden - hun nut

"Het is aangenaam en nuttig om goede vrienden te hebben, maar we moeten erkennen dat vijanden ook hun nut hebben. Als je deze kwestie goed bestudeert, zal je begrijpen dat zij in sommige gevallen zelfs je beste vrienden zijn. Want vijanden zijn meedogenloos, ze sparen je niet, ze wijzen je op alles wat fout is. Je zal zeggen: “Maar vaak overdrijven ze!” Ja, dat is waar, maar het maakt niet uit, ze zijn zoals microscopen, en die zijn vaak onmisbaar. Wetenschappers gebruiken microscopen elke dag: ze stellen ons in staat om details te zien die anders onopgemerkt zouden blijven. 

Dus als je je echt wil vervolmaken moet je, in plaats van boos te zijn op je vijanden, toegeven dat ze nuttig zijn. Zij zijn het die je verplichten om te werken, om je te corrigeren, om oplossingen te vinden voor de problemen die ze je voorschotelen. Dus dankzij hen word je wijzer en sterker."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/