Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 15 oktober 2018

Dagtekst van Maandag 15 Oktober 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 15 Oktober 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Ons Geluk - waarom worden we ons er niet bewuster van?

"Ben je gelukkig of ongelukkig, blij of verdrietig, het zijn vaak heel relatieve gemoedstoestanden. Het volgende voorbeeld herinnert je zonder twijfel aan ervaringen die je zelf al hebt opgedaan. 

Je voelt je een beetje futloos, wat verdrietig, het leven lijkt je kleurloos en smakeloos... Plots verneem je vreselijk nieuws: er is een ongeval gebeurd waarbij een familielid of een zeer goede vriend zwaargewond is, misschien overleeft hij zijn verwondingen niet... Uiteraard voel je je erg ongelukkig en dat is normaal. Maar een paar uur later hoor je dat je verkeerd bent ingelicht, men heeft zich vergist. Wat een verandering vindt er dan plots in jou plaats! Het leven lijkt je ineens zo licht, zo mooi en zo rijk! Inderdaad, maar waarom was dat voorheen niet zo? Waarom moest men je per vergissing vertellen dat je misschien een ouder of een vriend zou verliezen, om je te laten inzien dat je daarvóór ook al gelukkig was?"

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/