Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 1 oktober 2018

Dagtekst van Maandag 1 Oktober 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 1 Oktober 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

spirituele Gids - het is zeer moeilijk om deze taak op zich te nemen

"Wie echt vooruit wil gaan op de goddelijke weg, tracht zo lang mogelijk in de schaduw te blijven. Niet alleen plaatst hij zich niet op de voorgrond, maar hij is ook niet gehaast om naar voor geduwd te worden door anderen die in hem een spirituele autoriteit menen te herkennen. Om de rol van spirituele gids te aanvaarden, moet je psychisch heel goed gewapend en heel goed beschermd zijn, wat verschillende incarnaties van discipline en inspanningen vereist. 

Niets is moeilijker dan de mensen in hun psychisch leven begeleiden. Wie niet voldoende voorbereid is, kan alleen maar moeilijkheden tegenkomen en klappen krijgen. De anderen eisen te veel van hem en omdat hij niet in staat is om aan die eisen te beantwoorden, wordt hij voortdurend blootgesteld aan kritiek, aan verwijten, zelfs aan bedreigingen: zijn leven wordt een hel. Meer dan enige andere verantwoordelijkheid, vergt die van spirituele gids een lange voorbereiding."

Omraam Mikhael Aivanhov