Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 11 oktober 2018

Dagtekst van Donderdag 11 Oktober 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Donderdag 11 Oktober 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov


de Handen - ze beheersen om zich te ontspannen

"Meer dan enig ander deel van het lichaam verraden onze handen onze innerlijke toestand. Let daarom in het bijzonder op je handen, wanneer je tot rust wilt komen en de harmonie in jezelf wilt terugvinden. Want soms denk je dat je ontspannen bent, terwijl je handen nog verkrampt zijn en dan moet je je aandacht op je handen richten. 

Sommige mensen bewegen voortdurend hun handen wanneer ze praten. En zelfs als ze niet spreken, vouwen ze hun handen, openen ze die weer, zitten ze nodeloos met dingen te spelen, krabben ze zich, krassen ze wat op papier of trommelen ze met hun vingers… De handen onbeweeglijk en ontspannen houden is een van de moeilijkste oefeningen. Hou daarom je handen goed in de gaten: ben je in staat om ze echt te ontspannen, zal je een gevoel van welbehagen ervaren tot in je zonnevlecht."


Omraam Mikhael Aivanhov