Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 30 oktober 2018

Dagtekst van Dinsdag 30 Oktober 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Dinsdag 30 Oktober 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de mystieke Ervaring, de ervaring van het vuur -

"In veel religies wordt God vergeleken met een vuur. Maar we weten niet veel over dat vuur, behalve dat het van een ondraaglijke kracht en intensiteit is. Het is het vuur van de zuivere Geest: alle vormen smelten samen en worden vernietigd als ze ermee in contact komen. Allen die de kus van dit vuur hebben ontvangen, zijn erin opgegaan als één en dezelfde vlam. 

Er is al veel geschreven over de ervaringen van mystici. Maar de beschrijvingen waren vaak gecompliceerd, terwijl het in werkelijkheid heel eenvoudig is: de mystieke ervaring is de ervaring van het vuur, van het heilige vuur. Iemand die dat vuur in zichzelf heeft aangestoken, voedt het elke dag door er stukjes van zijn lagere natuur in te gooien, net zoals we takken op het haardvuur gooien. Kijk hoe het vuur brandt: al het dode hout dat tot dan verspreid en nutteloos op de grond lag, wordt nu door het vuur verenigd in hetzelfde licht, in dezelfde warmte, en zo wordt het roodgloeiend tot het identiek wordt aan het vuur. Op dezelfde manier, door het offeren van zijn lagere aard aan het vuur van de geest, weet de mysticus wat God is, het goddelijke vuur, omdat hij op Hem gaat gelijken."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/