Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 23 oktober 2018

Dagtekst van Dinsdag 23 Oktober 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 23 Oktober 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

slecht beheerste seksuele Kracht sluit de toegang tot de goddelijke wereld af -

"Mannen en vrouwen die blind gehoorzamen aan hun seksuele impulsen, weten niet aan welke psychische gevaren ze zich blootstellen. Ze kunnen worden vergeleken met alcoholisten: wijn is iets goeds, maar ze hebben er misbruik van gemaakt en nu bevinden ze zich in een erbarmelijke toestand. Ook de seksuele energie is iets goeds maar wanneer je haar misbruikt...

Je zal zeggen dat je mannen en vrouwen kent, die een losbandig leven leiden zonder dat dit hen hindert in hun activiteiten. Inderdaad, de sensualiteit is verenigbaar met bepaalde intellectuele of artistieke vermogens. Maar wanneer ze ooit een spiritueel werk willen doen, zullen ze daar niet toe in staat zijn, omdat ze hun meest kostbare kwintessens verloren hebben. Trouwens, ze zullen zelfs het verlangen niet meer hebben om zich te verheffen: bijen die zich hebben volgepropt met honing zijn te zwaar om nog te kunnen vliegen. Hetzelfde geldt voor mannen en vrouwen die niet hebben geleerd om hun seksuele driften te beheersen: ze kunnen niet vliegen, de hemelse gebieden zijn voor hen verboden..."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/