Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 2 oktober 2018

Dagtekst van Dinsdag 2 Oktober 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 2 Oktober 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het spiritueel Werk: onze geest werkt in op onze materie -

"De twee principes, mannelijk en vrouwelijk, die de twee principes van geest en materie zijn, hebben hun oorsprong in de hemelse gebieden. Maar deze twee principes werken op alle vlakken, want op alle vlakken komt hun polariteit tot uiting. Jijzelf, als je werkt, bent de geest die inwerkt op de materie. Dit is reeds het geval wanneer je dingen wil maken of gewoon een maaltijd bereiden. Maar het is nog meer waar voor spirituele activiteiten. Zodra je je bewust bent van de noodzaak om een aantal dingen in jezelf te verbeteren en je besluit om daarmee te beginnen, polariseer je jezelf: er is het mannelijk principe – jijzelf met je geest – en het vrouwelijk principe – je psychische materie – waaraan je wil werken... 

Dus moet je leren om het zelf van het niet-zelf te onderscheiden, en uit de buurt blijven van wat je meestal je “ik” noemt, maar dat in werkelijkheid niet jij bent, om zo dichter te komen bij wat je echt bent: je goddelijke Zelf. Het is op dat moment dat het ware werk van de geest op de materie begint."


Omraam Mikhael Aivanhov