Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 6 oktober 2018

Bijzondere wandeling / Gepubliceerd 3 oktober 2018 | Door Ans Hoornweg

Bijzondere wandeling
Gepubliceerd 3 oktober 2018 | Door Ans Hoornweg

Ik ‘zag’ een oude man in een keurig zwart pak klaar staan om de deur uit te gaan. Hij zette z’n hoed op en pakte z’n wandelstok, want het was zondag en dus ging hij naar z’n wekelijkse kerkbezoek.

De man liep een tijdje diep in gedachten, en opeens bemerkte hij dat hij blijkbaar een verkeerde afslag had genomen, want hij liep in een hele mooie, maar voor hem totaal onbekende omgeving?! De oude man wist dat ie wel eens wat vergeetachtig kon zijn, maar vroeg zich nu toch af waar hij was beland en of hij misschien begon te dementeren. ‘Maar, als ik dan in zulke mooie gebieden terecht kom dan is dementie zo slecht nog niet’, bedacht hij zich met een glimlach.

Op dat moment zag hij grote, vreemde, maar wel prachtige wezens die heel mooi gekleed waren, en deze wezens begroetten hem vriendelijk in hún wereld. Wat de man heel vreemd vond was dat deze wezens een onbekende, vreemde taal spraken, maar dat hij ze toch kon verstaan en begrijpen?! De wezens wandelden met hem verder over hele bijzondere, mooie paden, waarlangs de meest prachtige bomen en bloemen groeiden. Op een gegeven moment gingen ze even op een bankje zitten, en de wezens boden de man een heerlijke nectar aan die zij zojuist bij de bloemen vandaan hadden gehaald. 

De oude man vroeg zich hardop af of hij ‘misschien in Wonderland was beland?‘,en glimlachend antwoordden de wezens: ‘Ja, zo zou U het kunnen noemen. Maar weet dat U dit alles zélf, net als ieder ander, kunt creëren vanuit Uw brein.’

Op dat moment werd de man – tot zijn grote verbazing – wakker op het bankje náást z’n kerk?! De kerkgangers die langs hem heen liepen nodigden hem uit om mee naar binnen te gaan want de zondagdienst zou zo beginnen. Nog verbaasd over wat hem zojuist was overkomen liep de oude man de kerk binnen.

Dankzij deze bijzondere ervaring was hem duidelijk geworden dat er, buiten de Aarde, nog andere Werelden bestonden, en ook dat onze planeet niet de enige is die bewoond wordt – zoals ons dat al zo lang wordt voorgehouden.

Zo zie je maar dat ook door een eenmalige bijzondere ervaring het Bewustzijn van een mens – ongeacht de leeftijd – geopend kan worden.

Veel liefs, Ans
https://www.anshoornweg.nl