Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 30 september 2018

Zoektocht naar de Eeuwige Bron / Gepubliceerd 29 september 2018 | Door Ans Hoornweg

Zoektocht naar de Eeuwige Bron
Gepubliceerd 29 september 2018 | Door Ans Hoornweg

Een groep geleerden kwam bij elkaar om gezamenlijk op zoek te gaan naar ‘De Bron van waaruit alles ontstaat’ – ook wel de Goddelijke Oneindige Bron of Eeuwige Bron genoemd. Hun bijzondere reis en zoektocht werd volledig gefinancierd door ‘de rijken der Aarde’; die waren bereid om veel geld in dit project te stoppen, omdat ze er van overtuigd waren dat deze investering zich duizenden malen zou terug verdienen.

De wetenschappers vertrokken en zochten op de meest afgelegen plekken van de Aarde. Het bleek een avontuurlijk en gevaarlijk project te zijn want hun zoektocht leidde hen vaak naar de meest onherbergzame en gevaarlijke gebieden – de wetenschappers gingen zelfs via ondergrondse, nauwe grottenstelsels diep de Aarde in.

Het kon dan ook niet uitblijven dat er gewonden en zelfs doden vielen, maar ja, ze werden goed betaald en het was voor een goede zaak nietwaar?! Want als zij de ‘Oneindige Bron’ zouden vinden dan zou een ieder daar wel bij varen. Vooral de rijken! Die wreven zich, bij de gedachte aan alleen al hun enorme winst en toekomstige macht, gretig in de handen.


Na jarenlang zoeken in alle uithoeken van de Aarde waren er uiteindelijk nog maar een paar geleerden over van de oorspronkelijke groep. Deze, inmiddels uitgeputte wetenschappers wilden eigenlijk stoppen met hun vruchteloze zoektocht, maar besloten om toch nog één poging te wagen en door te reizen naar een zeer afgelegen gebied, waar nog maar een paar mensen woonden.

Het groepje wetenschappers kwam daar in gesprek met een oude, wijze man, en vertelde hem over hun jarenlange zoektocht naar ‘De Bron van waaruit alles ontstaat’. De wijze man keek hen hoofdschuddend aan en zei:

Ga terug naar Uw huis want die Bron zult U nooit vinden! Die Eeuwige Bron bestaat nl. alleen in Uzelf, in Uw Hart en in Uw Ziel; daar waar ook al Het Weten zich bevindt ….. U allen bent zélf de Eeuwige Bron! Uzelf – en alles wat leeft op de Aarde – bezit de Oneindig Scheppende Kracht!’

De geleerden waren ontgoocheld door dit wijze antwoord, maar ze beseften zich ook dat hun sponsors nooit genoegen zouden nemen met deze verklaring. Daarom besloten ze om hen bij hun thuiskomst te vertellen dat ze de ‘Eeuwige Bron’ niet hadden gevonden en ook nooit zouden vinden omdat die gewoonweg niet bestaat. Ze zouden hun financiers uitleggen dat het mysterie van de ‘Eeuwige Bron’ gewoon een Legende is, die ooit verzonnen was door zgn. wijze mensen.

Gelukkig weten U en ik dat die oude, wijze man wel degelijk de waarheid sprak.

Veel liefs, Ans