Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 2 oktober 2018

KoffieMet: Lezing 8 oktober 2018 Orgaandonatie en de hersendoodleugen / Door Ger Lodewick


Lezing 8 oktober 2018
Orgaandonatie en de hersendoodleugen

Interactieve lezing door Ger Lodewick met powerpoint en video. Ger heeft ruim 22 jaar onderzoek gedaan naar orgaandonatie en heeft er regelmatig kritisch over gepubliceerd. Om 'postmortale' orgaandonor te zijn moet je hersendood verklaard worden en dan ben je plotseling een 'beademd stoffelijk overschot' (art. 14 van de wet op de orgaandonatie). De in Duitsland zeer bekende transplantatiechirurg Rudolph Pichlmayr zei vlak voor zijn dood iets heel interessants: "Als we de samenleving volledig zouden voorlichten over orgaantransplantatie, krijgen we geen organen meer." ....... Hoezo? Wat is er aan de hand en mogen wij niet weten? Op verzoek van een uitgever schreef Ger een kritisch boek over dit onderwerp.

Sinds 1996 houdt het thema orgaandonatie en -transplantatie hem bezig. Had Ger vroeger het ouderwetse donorcodicil op zak, nu heeft hij zich bewust laten registreren als niet-donor [keuze 2] in het donorregister.

De voorlichting van de overheid dient verregaand verbeterd te worden. De allesverhullende en misleidende pro-orgaandonatie-campagnes die regelmatig over ons uitgestrooid worden, dienen in de huidige vorm te stoppen. Er dient volledige informatie te worden gegeven.

Meer lezen >>>