Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 8 september 2018

KARMA YOGA UITGEWERKT – Deel 2 / Van 7 September 2018, Karma Yoga Daily / door Wes Annac


Intuïtieve berichten door Wes Annac van zijn persoonlijke Blog. Het is om jullie geest te helpen te bevrijden
Van 7 September 2018, Karma Yoga Daily

KARMA YOGA UITGEWERKT – Deel 2

In dit deel zullen we naar karma yoga kijken vanuit een Bijbels perspectief. Vanwege dit, zou ik een disclaimer moeten maken met betrekking tot de zwaar religieuze aard van de dingen die we hier zullen lezen. In dit artikel zullen we (o.a.) verzen uit de Bijbel (Bijbel Nieuwe Vertaling 2004, NBC/KBS) lezen die illustreren wat religie zou kunnen en zou moeten zijn.

Ik voel me wat comfortabeler met het Boeddhisme, het Hindoeïsme (de religie die ons karma yoga heeft gegeven) en soortgelijke overtuigingen dan het Christendom of het Katholicisme. Ik denk dat de kern van elke religieuze lering is om empathie te hebben, anderen te helpen en een goed persoon te zijn; iets dat het Boeddhisme veel meer lijkt aan te moedigen dan het Christendom. Desondanks zijn de zwakke plekken van de georganiseerde religie overduidelijk.

Ik zou ze voor de duizendste keer kunnen herhalen, maar jullie hebben het eerder gehoord. Religie is door de geschiedenis heen verantwoordelijk geweest voor oorlog, haat en algemene akeligheid.
Hoe is het heden, al enig beter….


Ik kan niet verklaren waarom er een enorm verschil is tussen het idee van empathie dat de kern vormt van de meeste religies en het pure kwaad dat zoveel 'religieuze' mensen inspireert. Het enige dat ik kan doen is de positieve leringen delen die de religie ons heeft gegeven terwijl we de onzin veroordelen.

Dus, nogmaals, er zullen hier Bijbelverzen zijn. Hopelijk kunnen ze ons laten zien dat religie zijn verlossende eigenschappen heeft. Ik denk dat het enorm zou verbeteren als elke toegewijde voor deze basisprincipes zou kunnen leven, maar ondanks de voordelen ervan is het misschien het beste om helemaal met religie af te schaffen. Dat is een ander onderwerp voor een andere keer.

Jakobus 2:24 en 2:26 vertellen ons:

U ziet dus dat iemand rechtvaardig wordt verklaard om wat hij doet, en niet alleen om zijn geloof.
Zoals het lichaam dood is zonder de ziel, zo is ook geloof zonder daden dood.(1)

In 2 Korintiërs 9:7 moedigt Paulus ons aan om onbaatzuchtig te zijn.

Laat ieder zoveel geven als hij zelf besloten heeft, zonder tegenzin of dwang, want God heeft lief wie blijmoedig geeft. (2)

Paulus vertelt ons in 2 Korintiërs 8:15:

zoals ook geschreven staat: ‘Hij die meer had, had niet te veel; hij die minder had, had niet te weinig.’ (3)

In Matteüs 10:42 vertelt Jezus ons:

En wie een van deze geringe mensen een beker koel water te drinken geeft alleen omdat het een leerling van mij is, ik verzeker jullie: die zal zeker worden beloond.’ (4)
De boodschap in deze verzen is dat onbaatzuchtige dienstbaarheid een goddelijke eigenschap is. Als jullie dichter bij de Schepper willen zijn, probeer hem / haar dan in iedereen te zien. In plaats van God aan het altaar te aanbidden, aanbid door dienstbetoon. Bedenk enkele manieren waarop jullie mensen kunnen helpen en onthoud dat jullie dienstverlening niets bijzonders hoeft te zijn. Kleine daden van vriendelijkheid zijn welkom.

De eenvoud van dit idee heeft de neiging dat mensen zich afwenden. Misschien klinkt het te mooi om waar te zijn. Mensen geven over het algemeen de voorkeur aan de complexe en sensationele ideeën die de kleine, bescheiden mensen overtroeven, omdat sensatiezucht ons entertaint en afleidt. Het is moeilijk om dat allemaal te laten gaan voor iets dat ondanks zijn eenvoud veel meer impact zal hebben.

Paramahansa Ramakrishna vertelt ons dat “Werk is enkel en alleen een middel tot de verwezenlijking van God.” (5)

Swami Vivekananda verklaart hoe dienstbaarheid aan een hogere macht zich kan manifesteren als dienstbaarheid voor de mensheid.

"Laat de komende vijftig jaar alle andere ijdele Goden uit onze gedachten verdwijnen. Dit is de enige God die wakker is: ons eigen ras - overal Zijn handen, overal Zijn voeten, overal Zijn oren, Hij bedekt alles. Alle andere goden slapen.

"Waarom zouden we ijdel achter hen aan gaan, wanneer we de God kunnen aanbidden die we overal om ons heen zien, de Virat [Kosmische God]? De eerste van alle aanbidding is de aanbidding van de Virat, van degenen rondom ons. Dit zijn al onze Goden - mensen en dieren; en de eerste goden die we moeten aanbidden zijn onze eigen landgenoten. "(6)

Kolossenzen 3:23 en Prediker 9:10, citerend moedigt Jiddu Krishnamurti
ons aan om er naar te streven steeds onze beste te zijn.

'Wat jullie ook doen, doe het hartelijk, als voor de Heer, en niet voor de individuen.' [and not unto men, men is meervoud van man en dat betekent heel veel, ook bijvoorbeeld man (volwassen), persoon, individu, echtgenoot, partner e.a., ter informatie]
Denk eraan hoe jullie een stuk werk zouden doen als jullie wisten dat de Meester meteen aan het komen was om ernaar te kijken; gewoon op die manier moeten jullie al het werk doen. Degenen die het meest weten, zullen het meeste weten wat dat vers betekent. En er is nog een soortgelijke, veel ouder: 'Alles wat uw hand vindt om te doen, doe het met uw macht.' "(7)

Volgens Krishnamurti zou onze dienstverlening op elk moment het eerste moeten zijn waar we aan denken.

Jullie moeten zo vervuld zijn van het intense verlangen om te dienen dat jullie altijd op jullie hoede zijn om het aan iedereen om jullie heen te geven - niet aan de mens alleen, maar zelfs aan dieren en planten. Jullie moeten het elke dag in kleine dingen teruggeven, zodat de gewoonte kan worden gevormd, zodat jullie de zeldzame kans niet mogen missen wanneer het grote iets zichzelf aanbiedt om gedaan te worden.

"Want als jullie ernaar verlangen één te zijn met God, dan is het niet voor jullie eigen bestwil; het is dat jullie een kanaal kunnen zijn waardoor Zijn liefde kan stromen om jullie medemensen te bereiken. "(8)

Wij doen het werk omdat wij een kanaal willen zijn voor iets dat groter is dan onszelf. Door onze dienstverlening hopen we een transcendente kracht in de wereld te brengen die ons helpt onze collectieve emotionele wonden te helen en ons allemaal aanmoedigt om verder te gaan.

Zoveel mensen hebben een 'intens verlangen om te dienen' omdat ze die kracht in hun leven willen. Ze willen een toekomst vrij van de wonden die standaard lijken in het leven, en ze zijn geïnspireerd om zich bij alle anderen aan te sluiten die werken om het te laten gebeuren. We zouden kunnen proberen uit te leggen wat deze kracht is of waar de inspiratie vandaan komt, maar het enige dat telt is dat we het erkennen en ernaar handelen.

Als jullie je gedwongen voelen om iets goeds in de wereld te doen, is er waarschijnlijk een reden. Volg het en kijk waar het jullie naartoe brengt. Als jullie/jij religieus zijn/bent, kan het jullie dichter bij God brengen. Als jullie/jij dat niet zijn/bent, hebben jullie het bestaan nog steeds voor iets positiefs gebruikt. Waarom proberen jullie het niet eens?

Wordt binnenkort voortgezet in deel 3.

Bedankt voor het lezen.

Wes Annac heeft een Podcast gemaakt Karma Yoga. Datum 5/9/2018

Ik ben verheugd iets te delen waar ik al een tijdje aan werk: de eerste aflevering van The Karma Yoga Podcast. Dit zal een scriptvoorstelling zijn waarin ik verschillende onderwerpen, waaronder spiritualiteit, zal bespreken.

In deze eerste aflevering deel ik enkele interessante feiten over cannabis en hennep. We kijken ook naar het levensverhaal van de man die het boeddhisme heeft gemaakt. Dit is mijn eerste Podcast, en toegegeven, het is een beetje cringey. > lastig om te vertalen, maar het heeft te doen met teveel ineengekrompen- maar >  Het wordt beter!

Er kan naarworden geluisterd op:

Er is nog een hele toevoeging over deze Podcast aflevering, is niet vertaald.

Bronnen:

  1. James 2:24 and 26.
  2. St. Paul in II Corinthians 9:7.
  3. St. Paul in II Corinthians 8:15.
  4. Jesus in Matthew 10:42.
  5. Swami Nikhilananda, trans., The Gospel of Sri Ramakrishna. New York: Ramakrishna-Vivekananda Center, 1978; c1942, 143.
  6. Swami Chetanananda, God Lived with Them. St. Louis: Vedanta Society of St. Louis, 1997, 52.
  7. Krishnamurti, At the Feet of the Master. Adyar: Theosophical Publishing House, 1974; c1910, 59-60.
  8. Ibid., 75.
Foto: Pixabay

Deel vrijelijk, geen auteursrechten

Over de schrijver:

Wes Annac,  van openhartige rebel naar Karma Yoga Daily, ergens in de twintig, ik ben een schrijver, blogger, podcaster met een interesse in spiritualiteit, de omgeving, activisme, muziek  en andere geweldige dingen.
Nu werk ik met Karma Yoga Daily, een nieuwsblog toegewijd om dagelijks wijsheid te delen.

Het persoonlijks blog dat ik doe, is ook heel geweldig.

Volg mij op:  Facebook (Wes Annac, Karma Yoga Daily) and
                        Twitter (Wes Annac)

Als u, jij, jullie hebben genoten van dit bericht en mijn werk willen ondersteunen, overweeg alstublieft een bijdrage te sturen via  PayPal to wesremal@yahoo.com.

Vertaald voor wakkermensen door Anja