Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 13 september 2018

Het vuur brand volop. En verbrand al wat niet meer werkt in de wereld. / 10 september 2018 / Luc van Ewijk

Het vuur brand volop. En verbrand al wat niet meer werkt in de wereld.
10 september 2018 / Luc van Ewijk

Het vuur van de verandering waait. Het oude gaat tegen het nieuwe in opstand. We lijken opstanding. Omdat we niet onze eigen waarheid verdedigen. Het maakt niet uit wie er gelijk heeft. Want niemand heeft gelijk.

We willen ons niet meer verstoppen. Gezien worden. En daarom laten we ons niet meer de grond in boren. En lijken we in opstand te komen.

Alles komt aan het licht. Omdat het donker geen verstoppertje meer kan blijven spelen. De waarheid zal schokkend zijn.

Sommige zullen het niet willen geloven. Willen nog angstig vasthouden aan het oude. Maar worden eraf geschud.

Op de bodem. In de as van het oude. Want de tijd van beperkingen is voorbij. Het is de tijd van mogelijkheden.

Niet wie het beste kan volgen. Wie de beste cijfers haalt. Of het grootste ego heeft. Nee diegene die zichzelf kunnen volgen zullen succes boeken.

En het zal razendsnel gaan. Vele zullen ons niet geloven. ons voor gek verklaren. Maar we gaan als een speer. Zodat we snel daar zijn. Waar we willen zijn.

Eindelijk een beetje thuis naar hier gebracht. Wat hebben we die energieën gemist. Geen ouderwetse meuk meer. Maar hoog waardig technologisch hoogstandjes.

Je tegen alles U zeggen. Het grappig is dat het al die tijd al kon. Alleen was het verstopt. Of mochten we er niet aan.

Alleen zullen we niet zijn. Dat waren we nooit. Een van de vele soorten in het universum. En wat we zien. Is slechts een heel klein gedeelte van al wat er boven is.

We zullen ons niet meer moderne durven te noemen. Maar zullen neer knielen. Zodat het goddelijk onze allemaal kan bereiken. Omdat we muurloos zullen zijn.