Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 9 september 2018

Dagtekst van Zondag 9 September 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zondag 9 September 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de spirituele Praktijk vereist dat we ons kunnen vrijmaken van bijkomstige activiteiten -

"Hoeveel mensen zeggen: “Het is waar, we voelen aan dat het beoefenen van de spiritualiteit ons zou helpen, maar we hebben geen tijd om te studeren en oefeningen te doen: het gezin, het werk, de relaties... we zijn overbelast”. En zo voelen ze zich gerechtvaardigd. Waarom hebben ze zich in situaties geplaatst die hen zo beperken? Omdat ze in hun vorige incarnaties niet de evolutie hebben doorgemaakt die het hen mogelijk zou maken om nu te profiteren van het licht en de voordelen van de wetenschap der Ingewijden. 

Sommigen hebben al van kindsbeen af het gevoel dat ze zich moeten vrijhouden om een ideaal te dienen. Dat komt omdat ze herinneringen uit een ver verleden in zich dragen, of dat ze vóór deze reïncarnatie al wisten wat ze zouden komen doen op aarde. De anderen achten zich altijd gerechtvaardigd om zich te laten opslorpen door de materie. Ze zeggen: “Wat wil je, man, zo gaat het nu eenmaal, dat is het leven! “Nee, het leven is wat je ervan maakt. En als sommigen zo in beslag genomen worden door hun materiële zorgen, is het omdat ze zich innerlijk niet kunnen vrijmaken."


Omraam Mikhael Aivanhov