Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 30 september 2018

Dagtekst van Zondag 30 September 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 30 September 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Liefde: proeven van de wezens op de levensboom -

"Je neemt een appel, je snijdt hem in stukken en je eet hem op: dat geeft je een bepaald gevoel... Als je direct in de appel bijt, heb je een ander gevoel... Ga vervolgens eens naar een appelboom, trek een tak naar je toe en bijt in een appel vóór je hem plukt: je voelt hoe levend die is, en je ervaart een oprecht welbehagen, een onversneden vreugde... Het is de boom zelf die je dat overbrengt, want hij is verbonden met de aarde en hij onttrekt aan haar de krachten waar jij van kan genieten.

We kunnen dit voorbeeld ook toepassen op het domein van de liefde. Stel dat een man of een vrouw de verbinding met de spirituele wereld heeft verbroken. Hij of zij is dan als een vrucht die losgekomen is van de boom: ze heeft al een deel van haar energie en van haar magnetisme verloren. Wat ga je daarna “proeven” als je hem of haar ontmoet en bemint? … Natuurlijk zal je nog een paar kruimels vinden om op te knabbelen, maar je zal niet meer het gevoel hebben verbonden te zijn met de oneindigheid van de goddelijke liefde. Als je daarentegen iemand bemint die verbonden is met de levensboom, zal je het gevoel hebben één te zijn met het hart van het heelal."


Omraam Mikhael Aivanhov