Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 23 september 2018

Dagtekst van Zondag 23 September 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 23 September 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Vuur - levenskracht waarvan de zon de bron is

"Het vuur ligt aan de oorsprong van het leven, want juist het vuur bezit het geheim van het eeuwige leven. Het is dus belangrijk om te proberen het te kennen, het aan te trekken, ermee in harmonie te zijn, om ermee bevriend te worden. Kijk eens naar de brandende takken van een boom. Als het leven vervat in het hout zo waardevol is, is het omdat het van de zon komt. De boom is een levend schepsel dat niet alleen de lucht, het water en de aarde weet vast te houden, die meewerken aan de vorming van zijn wortels, zijn stam en zijn takken, maar ook de zonne-energie aantrekt en opslaat.

Span je dus in om vriendschap te sluiten met het vuur. Wanneer je kijkt naar brandende takken, herinner je dan dat je in de zon het echte vuur vindt, de bron van het leven. Daarom zal ik nooit ophouden je te herinneren aan de weldaden die de opgaande zon ons kan brengen. Naar de zonsopgang kijken, is proberen dat levende fluïdum te ontvangen dat door het universum stroomt, om ons te reinigen, te versterken en te verlichten."

Omraam Mikhael Aivanhov