Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 22 september 2018

Dagtekst van Zaterdag 22 September 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zaterdag 22 September 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

De jaarlijkse Cyclus van de plantengroei werpt licht op de mysteries van het leven, de dood en de opstanding -

"Elk sterrenbeeld is een etappe in de langzame transformatie van de natuur gedurende het hele jaar.
Wanneer de zon het teken Ram binnengaat, is dat het begin van de lente, de uitbarsting van krachten, het openbloeien van de knoppen. Die stuwing zet zich voort in Stier en Tweelingen: de bladeren en de bloemen verschijnen. Met het sterrenbeeld Kreeft begint de zomer: het zaad wordt gevormd; daarna rijpen de vruchten (sterrenbeeld Leeuw). 


Zodra die rijp zijn, wordt er geoogst (het sterrenbeeld Maagd). Dan komt de herfst (de tekens Weegschaal, Schorpioen en Boogschutter): de laatste vruchten worden geplukt, de bladeren vallen, de vegetatie sterft af en ontbindt. Uiteindelijk komt de winter (de tekens Steenbok, Waterman en Vissen): het zaad wordt begraven in de grond, waar het sterft en in de aarde verdwijnt. Maar het is dankzij dit afsterven dat nieuwe kiemen zullen ontstaan voor nieuwe scheuten en nieuwe bloemen. Op die manier werpt de cyclus van de plantengroei licht op de mysteries van het leven, de dood en de opstanding."

Omraam Mikhael Aivanhov