Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 1 september 2018

Dagtekst van Zaterdag 1 September 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zaterdag 1 September 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het innerlijke Ritme dat je moet vinden -

"Waarom zijn jullie altijd zo gehaast? Deze slechte gewoonte berokkent veel schade aan de ontwikkeling van je psychische en spirituele vermogens. Snelheid en dynamiek zijn goede kwaliteiten om te slagen op het fysieke vlak, dat spreekt vanzelf. Maar je moet van tijd tot tijd kunnen stoppen om een trager, rustiger, gematigder ritme aan te nemen, waardoor andere krachten hun werk van organisatie en harmonisatie kunnen doen. Als je altijd gehaast, altijd druk bezig bent, zal je uiteindelijk jezelf niet meer herkennen, je zal niet meer weten waar je het hebt, noch wie je bent. 

Neem de gewoonte aan om af en toe een moment van rust in te bouwen. Zeg tegen jezelf dat je ten minste voor een paar minuten, eindelijk, oog in oog kan staan met de zon, met de natuur, met de wezens van het licht, met jezelf, met de eeuwigheid... Nieuwe krachten zullen in jou ontwaken en je zal voelen dat je jezelf hebt teruggevonden."

Omraam Mikhael Aivanhov