Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 5 september 2018

Dagtekst van Woensdag 5 September 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Woensdag 5 September 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Kritiek - beseffen dat men er altijd aan blootgesteld is

"Iemand komt bij mij klagen: hij heeft kritiek gekregen en is er kapot van. Ik zeg hem: “Je bent in deze toestand omdat je je niet voorbereid hebt. Je moet van tevoren weten dat het heel je leven zo zal zijn. Waarom beeld je je in dat je zal gespaard blijven?... Herpak je dus een beetje, en zeg tegen jezelf dat dit zeker niet de laatste keer was dat je kritiek krijgt. Als je niets doet om sterker te worden, en het gebeurt opnieuw, zal je er weer kapot van zijn”.

Natuurlijk is deze persoon verbaasd, ze verwachtte dat ik haar zou troosten door te zeggen dat het niet meer ging gebeuren, dat ze vanaf nu gespaard zou worden... en dat ik zelfs persoonlijk voor haar bescherming zou instaan. En nu zeg ik haar dat ze zich moet voorbereiden op meer van dat soort beproevingen! Dat doe ik, omdat ik altijd aan anderen de methoden aanraad die ik zelf toepas. Ik zeg vaak tegen mezelf dat kritiek of andere soortgelijke ongemakken zich altijd kunnen voordoen. Als ze zich niet voordoen, des te beter; maar als het wel gebeurt, ben ik tenminste niet verrast."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/