Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 26 september 2018

Dagtekst van Woensdag 26 September 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Woensdag 26 September 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Karakter telt meer dan de opleiding -

"Omdat ze gewend zijn na te denken, zou je verwachten dat hoogopgeleide en gecultiveerde mensen in moeilijke omstandigheden gematigd en redelijk reageren. Maar meestal is dat helemaal niet het geval: het minste maakt dat ze opgewonden, kwaad of depressief worden. Ze hebben gestudeerd, dat is zeker (tegenwoordig vergt het simpelste vak al jaren van studie), maar tijdens hun studies hebben ze er nooit aan gedacht om aan hun karakter te werken. En nu ze geconfronteerd worden met de moeilijkheden van het leven, zijn het niet hun studies, noch zelfs hun geleerdheid die hen zullen helpen. 

Het belangrijkste in het leven is niet om ingenieur, econoom, arts of leraar, enz. te zijn. Het belangrijkste is te leven. Al die hoogopgeleide mensen, welk nut heeft het dat ze paraderen met de kennis die ze uit boeken van anderen hebben gehaald? Wat ze hebben kunnen realiseren in hun eigen bestaan, dat is wat ze moeten tonen. Als ze daartoe niet in staat zijn, is het te verkiezen dat ze hun boekenwijsheid laten voor wat ze is en dat ze zich gaan toeleggen op wat het belangrijkste is: karaktersterkte."


Omraam Mikhael Aivanhov