Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 7 september 2018

Dagtekst van Vrijdag 7 September 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Vrijdag 7 September 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de seksuele Kracht: een energie van dezelfde kwintessens als de zonne-energie -

"De liefde is niet alleen maar dat gevoel dat mensen voor elkaar ondervinden. De liefde is een energie die van zeer hoog komt, een energie die van dezelfde kwintessens is als de zon. Mannen en vrouwen hebben de taak om deze energie te ontvangen en haar zodanig door zich heen te laten stromen dat ze vervolgens terugkeert naar de hoogten waar ze vandaan kwam. Wanneer dat stromen niet op de juiste manier verloopt, komt het omdat er zich veel onzuiverheden in hen hebben opgestapeld vanwege hun instincten en onbeheerste hartstochten. In plaats van op te stijgen, daalt die energie dan af en zinkt ze weg in onderaardse gebieden waar ze verloren gaat. 

Wanneer de mens heeft gewerkt aan zijn zuivering, wanneer hij meester is geworden over zichzelf en werkelijk verbonden is met God, zal deze energie, die iedere dag onophoudelijk naar beneden komt, via hem opnieuw de weg naar boven vinden. Want in het universum, zoals de Schepper het heeft bedacht en gebouwd, is het punt van vertrek de Hemel en het punt van aankomst is ook de Hemel." 


Omraam Mikhael Aivanhov