Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 28 september 2018

Dagtekst van Vrijdag 28 September 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 28 September 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Inwijding: een fusie met ons Goddelijke Zelf -

"De Inwijding is bedoeld om de mens los te rukken uit de beperkte kring van zijn lagere zelf om hem te projecteren in de onbegrensde cirkel van het kosmisch bewustzijn. Dit bewustzijn leeft al in hem, maar het dringt nog niet ten volle tot hem door. Het bewustzijn dat hij van zichzelf heeft, beperkt zich tot zijn lagere zelf, dat zich in zijn dagelijks leven manifesteert. Maar dit lagere zelf is slechts een deel van hem. ‘Hij’ is ook zijn hogere, zijn sublieme Zelf dat in hem woont en werkt, maar hij is er zich nog lang niet volledig van bewust.

Het hogere Zelf wil zich leren kennen via het lagere zelf tot in de dichte materie van het fysieke lichaam. Boven kent het zichzelf natuurlijk al, maar het wil zich ook beneden kennen. Dankzij de inspanningen die je doet om je deze toenadering tot je hogere Zelf voor te stellen, zal er op een dag zo’n verlichting plaatsvinden dat je bewustzijn geen grenzen meer zal kennen: je zal dan in het licht leven en je zal je eindelijk met je goddelijke Zelf identificeren."
Omraam Mikhael Aivanhov