Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 21 september 2018

Dagtekst van Vrijdag 21 September 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Vrijdag 21 September 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Mediumschap - te nemen voorzorgsmaatregelen

"We ontmoeten wel eens heel gevoelige, zeer mediamieke mensen, die zich in een betreurenswaardige toestand bevinden, omdat ze geen enkel middel hebben om zich te verdedigen tegen de astrale entiteiten. Het is goed om gevoelig te zijn voor de onzichtbare wereld, op voorwaarde dat men vooraf zijn onderscheidingsvermogen en wilskracht geoefend heeft. Om in contact te komen met de onzichtbare wereld, moet je je op een of andere manier overgeven aan de invloed van geesten. Maar niet alle geesten zijn de mensen goed gezind. Als ze weerloze schepselen zien, doen sommigen van hen niets liever dan hen misleiden, hen misbruiken en hun krachten afnemen. En na verloop van tijd zijn deze arme wezens volledig uitgeput en ontwricht.

Het volstaat niet aangetrokken te zijn door de occulte wetenschappen. Een waarachtige Meester zal je zeggen om te wachten, om je voor te bereiden. En de dag dat hij ziet dat je voldoende gezuiverd en versterkt bent, zal hij zelf de sluier lichten en zal alles onthuld worden wat je had willen weten. "

Omraam Mikhael Aivanhov