Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 14 september 2018

Dagtekst van Vrijdag 14 September 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 14 September 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

rechte en gebogen Lijn - twee manieren om vooruit te gaan

"Mannen hebben meestal de neiging om een rechte lijn te volgen en vrouwen een gebogen lijn. De vrouw weet dat ze moeilijk de bovenhand kan halen door zich te doen gelden. Na lange tijd geplaatst te zijn in een afhankelijke positie ten opzichte van de man, heeft ze geleerd om scherpzinnigheid, soepelheid en diplomatie te ontwikkelen, en ze is in staat om zich te redden uit de meest hachelijke situaties. Terwijl de man, die de neiging heeft recht door zee te gaan, onvermijdelijk obstakels tegenkomt. Maar het is ook waar dat hij, dankzij al de strijd die hij heeft gevoerd, zich versterkt heeft en een uitzonderlijk wezen kan worden aan wie grote verantwoordelijkheden kunnen worden toevertrouwd.

Je moet de rechte lijn kunnen volgen, maar dat betekent niet dat de rechte lijn altijd beter is dan de gebogen lijn: alles hangt af van de omgeving en de omstandigheden. De beweging van het licht is tegelijkertijd rechtlijnig en sinusvormig. Het leert ons om vooruit te gaan volgens deze twee principes, mannelijk en vrouwelijk: achtereenvolgens streng en onbuigzaam, en ook soepel en verzoenend."


Omraam Mikhael Aivanhov