Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 24 september 2018

Dagtekst van Maandag 24 September 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 24 September 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Invloeden - aanvaard alleen deze die ons verbinden met de Goddelijke Bron

"Hoeveel mensen gaan onbezonnen een relatie aan met mannen en vrouwen die hen verwijderen van de spirituele wereld! In hun nabijheid vergeten ze te bidden, te mediteren, te studeren, en verliezen ze zelfs hun goede eigenschappen. Onder het voorwendsel dat ze van hen houden, laten ze zich beïnvloeden en voelen ze niet in wat voor afgrond ze binnenkort zullen terechtkomen. Geen enkel onderscheidingsvermogen, geen enkel criterium! 

Uiteraard heb ik niets tegen verbintenissen, vriendschappen, de liefde of het huwelijk, maar ik moet jullie tot voorzichtigheid aanmanen. Smeed geen banden met iemand die je niet dichter bij het goddelijke brengt, die je niet verlicht, die je niet zuivert, die je niet verheft. Het is niet redelijk die Bron van liefde te vergeten, waaraan je je dag en nacht kan laven, om in de plaats water te gaan halen in kleine moerassen of poelen, met de hoop om vervulling en gelukzaligheid te vinden. Je mag liefhebben, je moet alle schepselen liefhebben, maar waak erover je alleen te laten beïnvloeden door degenen die in staat zijn om je te verbinden met de goddelijke bron."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/