Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 10 september 2018

Dagtekst van Maandag 10 September 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Maandag 10 September 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Lezen en schrijven in alle subtiele gebieden -

"Generaties van mensen hebben zeer goed geleefd zonder te kunnen lezen of schrijven. Maar we leven in een cultuur die vereist dat we kunnen lezen en schrijven, en het is nu ondenkbaar om het zonder te doen. Alleen moeten we het daar niet bij laten, want lezen en schrijven zijn twee activiteiten die belangrijk zijn om ook te leren verrichten in andere gebieden.

In de wetenschap der Ingewijden betekent lezen in staat zijn om de subtiele, verborgen kant van wezens en dingen te ontcijferen. En ook om de symbolen en tekens te kunnen interpreteren die overal door de kosmische Intelligentie geplaatst werden in het grote boek van het universum. En schrijven is in staat zijn om onze stempel af te drukken in dat grote boek: kunnen inwerken op de stenen, de planten, de dieren en de mensen door de magische kracht van onze geest. Zelfs als we zouden leren lezen en schrijven in alle talen van de wereld, zou dat niet volstaan: het is in alle gebieden van het universum dat we moeten leren lezen en schrijven."

Omraam Mikhael Aivanhov