Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 27 september 2018

Dagtekst van Donderdag 27 September 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Donderdag 27 September 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

onze Toekomst hangt af van de gedachten en gevoelens die we hebben gezaaid -

"Wanneer een tuinman geen groenten ziet groeien, die hij niet heeft gezaaid, verbaast hem dat niet. Hij zegt gewoon: “Dat is normaal, man. Omdat je geen tijd had om wortelen te zaaien, heb je nu geen wortelen. Maar je kunt sla, peterselie en radijs hebben, omdat je die wel gezaaid hebt”.

Als het gaat om groenten en fruit, redeneren de mensen correct. Maar als het over morele, psychische dingen gaat, weten ze opeens niets meer: ze geloven dat ze geluk, vreugde en vrede zullen oogsten, terwijl ze geweld, wreedheid en kwaadaardigheid hebben gezaaid.

Omdat ze nooit de analogie tussen de wetten van de natuur en de morele wetten hebben gezien, zijn ze verbaasd en revolteren ze tegen de mislukkingen en de verliezen die ze meemaken. En ze reageren hun woede af op degenen die in hun ogen daarvoor verantwoordelijk zijn. Voortaan moeten ze leren om door hun woorden, hun gevoelens en hun gedachten, alleen maar zaden van wijsheid en liefde te verspreiden. En ze zullen een prachtige oogst hebben: een toekomst van licht en vreugde."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/