Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 13 september 2018

Dagtekst van Donderdag 13 September 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 13 September 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Oorlogen hebben hun oorsprong op psychisch vlak -

"Wat is een oorlog? Een onevenwicht dat optreedt in de weegschaal van het leven. Op één schaal van de balans hebben mensen of landen hun wraakgevoelens, hun ambities, hun hebzucht gelegd, zonder iets op de andere schaal te leggen als tegengewicht. Dan komt er een moment dat de wanverhouding zodanig is dat het geweld de overhand krijgt. Het is vanzelfsprekend onmogelijk om alle misverstanden of conflicten tussen mensen en volkeren te voorkomen, maar waarom moet de negatieve kant van de balans zover overhellen dat uiteindelijk een oorlog losbarst?

En zodra de vijandelijkheden zijn uitgebroken, vergaderen ministers, ambassadeurs en staatshoofden, en brengen ze de kwestie voor de VN, enz. maar dan is het een beetje laat. De wetenschap van de Ingewijden leert dat, voor een oorlog uitbreekt op fysiek vlak, hij boven, op psychische vlak, al verklaard werd. Het zijn de collectieve psychische entiteiten, de “egregores” van de landen, die met elkaar in oorlog gaan. Mensen hebben geen benul van de macht van hun gedachten en gevoelens. Wanneer er zich op het psychische vlak te veel misverstanden en wraakgevoelens ophopen, volgen op een dag onvermijdelijk de daden. Daden zijn altijd het gevolg van gedachten en gevoelens."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/