Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 25 september 2018

Dagtekst van Dinsdag 25 September 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 25 September 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

psychische Weerstand - het belang van voeding, evenals van gedachten en gevoelens

"Psychische weerstand is een zeer waardevolle kwaliteit die je kan verwerven door te leren werken aan de cellen van je lichaam. Begin met de voeding. Kies gezond voedsel, en wanneer je eet, concentreer je op het voedsel om er de meest levende elementen uit te halen die aan je cellen soepelheid en weerstand zullen geven. Men heeft vastgesteld dat bepaalde mensen, die een grote schok hadden opgelopen, hun evenwicht sneller terugvonden dan anderen. Dat is omdat hun psychische materie soepeler is. Om deze flexibiliteit te verwerven, moet je beginnen met de voeding. En aangezien zich voeden erin bestaat om materialen in je organisme op te nemen die gebruikt worden voor de opbouw van je fysieke lichaam, maar ook van je subtiele lichamen, is het belangrijk om de maaltijden te nuttigen in een toestand van vrede en harmonie. 

Maar toezien op de manier van eten is niet voldoende. Je moet ook je gedachten, je gevoelens en je verlangens in de gaten houden. Door eraan te werken om die te zuiveren, zal je een soepel reactievermogen verwerven dat je beter bestand maakt tegen psychische en ook tegen fysieke schokken en stress."

Omraam Mikhael Aivanhov

http://www.prosveta.com/