Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 11 september 2018

Dagtekst van Dinsdag 11 September 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 11 September 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Vrucht - schil, vlees en pit: een analogie met het fysieke lichaam, de ziel en de geest

"Niets is belangrijker in een vrucht dan het zaad of de pit, want dankzij hen kan je op een goede dag hele hectaren vol fruitbomen hebben. Dit is de reden waarom de natuur zich vooral bekommert om de zaden en de pitten. Vanuit symbolisch oogpunt is het zaad of de pit, de geest. Het vruchtvlees is de ruimte waarin het leven stroomt, de ziel. En de schil is het stoffelijk omhulsel, het fysieke lichaam.

Het fysieke lichaam heeft zijn belang: het is als het flesje dat voorkomt dat het parfum vervliegt, het bewaart de ziel en de geest. Maar de echte mens is niet het lichaam noch zelfs de ziel die vergankelijk zijn, maar dat onzichtbare punt, ergens binnenin: de geest, dankzij dewelke hij denkt, bemint en schept. De kosmische Intelligentie hecht niet zoveel belang aan het fysieke lichaam want ze laat het sterven en begraven worden. De ziel zelf verdwijnt op een dag ook, omdat ze stoffelijk is. Alleen de geest is onsterfelijk, en de kosmische Intelligentie laat hem terugkeren naar de hemelse gebieden, vanwaar hij op een dag weer naar beneden afdaalt om een nieuw lichaam aan te nemen. Mediteer tijdens het eten van een vrucht af en toe eens over wat zij ons openbaart over ons eigen leven."


Omraam Mikhael Aivanhov