Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 23 september 2018

ASCENSIE EN AFZONDERING / Geplaatst 23 september 2018 / Pyts Boschma

ASCENSIE EN AFZONDERING
Geplaatst 23 september 2018
Vertaling en bewerking: Pyts Boschma

Op je spirituele reis ontstaan verschuivingen in je bewustzijn, je gaat meer dingen begrijpen en je krijgt meer inzicht in jezelf, de levenslessen waar je voor komt te staan, situaties en mensen die op je pad komen en de diepere betekenis ervan en met al die verschuivingen ontstaan veranderingen in jezelf die weer een plaats moeten krijgen.

Om dit allemaal te kunnen verwerken heb je afzondering nodig. Dit is iets anders dan eenzaamheid, het is het existentiële alleen zijn, alleen met jezelf, de weg naar binnen, introspectie en zelfinzicht.

Het is prima dat je deze ruimte en deze tijd voor jezelf nodig hebt, het is zelfs van essentieel belang dat je jezelf dit gunt. Alleen zijn of afzondering om tijd met jezelf door te brengen versnelt je spirituele processen, alles dat weg gezuiverd moet worden aan negativiteit, onverwerkte emoties, ballast of onaangename gevoelens heeft ruimte nodig om verwerkt te worden.     

Door je eigen processen in afzondering te doorleven ontstaat er ruimte voor groei en ervaring van onbegrensde mogelijkheden en hogere dimensies. Omdat ascensie een innerlijk proces is waar je aan de buitenkant niets van merkt, is afzondering nodig om dit te kunnen bereiken.


Er zijn jammer genoeg veel mensen die menen dat ascensie in de buitenwereld te bereiken is met behulp van coaches, therapeuten, mediums, paragnosten of zelfs goeroes. Maar niets is minder waar, ascensie is iets dat je zelf bereikt, helemaal alleen. Al die andere mensen volgen ook hun eigen processen en kunnen je alleen maar helpen als richtingaanwijzers en om je bewuster te maken, maar ze kunnen je de ascensie niet verkopen of aanbieden. Het spirituele pad is een eenzaam pad, een smalle, kronkelige weg met hindernissen en valkuilen en nog diepere lagen ballast die weggezuiverd moeten worden. 

Door afzondering kom je bij jezelf, je wordt op jezelf en je eigen kracht teruggeworpen om je gedachten en emoties te resetten. In dit proces beginnen spirituele gaven zich te openbaren en kunnen we onderscheiden hoe we beïnvloed worden door de emoties, gedachten, gevoelens, verwachtingen, ego’s, drama’s en lage trilling van andere mensen. Door alleen te zijn in afzondering sta je op momenten van introspectie niet onder die invloeden van buitenaf. 

Tijdens de verschuivingen in je bewustzijn zul je heen en weer geslingerd worden, want alles dat niet meer bij je past wordt weggezuiverd. Alles dat je niet dient zal uit je leven verdwijnen, vrienden, familie, je werk, misschien zelfs je relatie of andere invloeden op je leven.

Doordat er verschuivingen ontstaan in je bewustzijn en er meer inzicht komt in de processen van het leven kan er een gevoel van eenzaamheid ontstaan, van onbegrip en verlies van aansluiting bij alles wat je ooit dierbaar was. Je zult regelmatig het gevoel hebben dat de bodem onder je voeten verdwijnt, dat er niets meer hetzelfde is, dat jij een totaal ander mens aan het worden bent. Maar in plaats dat jij verandert kom je steeds dichter bij jezelf, bij wie en wat je werkelijk bent en je leert beseffen dat er geen weg terug is, dat er nooit een weg terug zal zijn, want de kennis die je hebt verworven door de verschuiving in je bewustzijn en de inzichten die je daarmee gekregen hebt raak je nooit weer kwijt. Kennis is kennis, je kunt het wegduwen maar niet wegdoen.

Het ascensieproces is nooit afgerond, nooit klaar, er ontstaan steeds weer nieuwe inzichten en er zijn steeds weer diepere lagen in je bewustzijn te ontdekken. Het contact met hogere dimensies geeft je ook steeds weer nieuwe informatie, plannen en ideeën waar je mee aan de slag wilt. Het is een proces van onzekerheid en onrust, gevolgd door perioden van intense rust en zekerheid. Er ontstaat een innerlijk weten dat je nooit weer afgenomen kan worden. Het is je hemelse schat, de innerlijke kennis die je overal mee naar toe neemt en die je hebt geïntegreerd in je wezen, die je bent geworden.

Er ontstaat ook een gevoel van verwachting, van hoop dat er nog veel meer aan je onthuld zal worden, je bent onzeker over de dingen die je nog niet weet, maar het besef dat alles zal komen op de juiste tijd laat je bruisen van levenslust, het geeft je onbeperkte geestelijke vrijheid, mogelijkheden en kansen die je nu nog niet ziet maar aan voelt komen.

In afzondering onderga je al deze wisselende emoties en langzaam maar zeker verdwijnt alle ballast en begint je wezen te genezen en opent je hart zich en breidt zich uit om universele liefde binnen te laten en door te geven. Je leert jezelf opnieuw uitvinden en kennen en je hoort de stem van je ziel die als je intuïtie door gevoelens met je spreekt. 

Je leert hoe het is om blij te zijn met jezelf en met het leven. Alles zal goed komen, alles dat je nodig hebt zal naar je toe komen. Je bent niet je levensverhaal en je beperkingen, je bent niet je lichaam. Je bent een onbegrensd en eeuwig universeel wezen vol leven met de unieke mogelijkheid om het eigen bewustzijn te ontwikkelen en om lief te hebben.

Wees blij dat je leeft, voel je bewust en voel je heel. Voel de energie van alles dat leeft en voel je eigen levensenergie door je heen stromen. Het leven is mooi als er nieuwe dimensies voor je geopend worden en als je ontdekt dat alles binnen in jezelf bestaat. Aan het einde van je zoektocht zul je ontdekken dat je weer aan het begin staat, de cirkel is rond. 

Het proces is niet simpel, niet altijd hemels, je zult tijden hebben van intense eenzaamheid, verdriet, blijdschap en liefde. Alles gebeurt van binnen en door alleen met jezelf te zijn kun je huilen, dansen, lachen en schreeuwen om alles dat er in je losgewoeld wordt. Je zult periodes hebben van onzekerheid omdat er voor je gevoel niets gebeurt, je geen leiding voelt, het oude leven verdwijnt, diepe twijfel en angst, maar deze worden weer afgewisseld met periodes van groei, inzicht, blijdschap, liefde en zekerheid. Laat komen wat er komen wil, het is je eigen unieke weg en door de moed te hebben deze weg te bewandelen ben je al fantastisch bezig. 

Wees lief en geduldig voor jezelf, koesterend, aardig en geef je over aan de processen die diep in je bewustzijn gebeuren. Laat de innerlijke stormen over je heen komen en laat los wie je was en omarm wie je bent. 
   
Vertaling en bewerking: Pyts Boschma