Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 28 augustus 2018

Time Bender, de man die kwam om de Aarde te redden, een boek van Tijn Touber – 4e hoofdstuk DE REIZIGERS


Time Bender, de man die kwam om de Aarde te redden, een boek van Tijn Touber – 4e hoofdstuk

4. DE REIZIGERS

‘I have seen UFOs playing tag between the stars many times in the early morning hours.’

Muhammad Ali, drievoudig zwaargewicht boks kampioen van de wereld.

De volgende ochtend word ik om vier uur wakker van het geluid van een Hindi lied dat uit de luidsprekers van mijn kamer schalt. Het lied wordt door de hele ashram gehoord en dient als een wekker voor de yogi’s. Satish vertelde mij over de vroege ochtend meditaties. Ze worden Amrit Vela genoemd, wat ‘nectar van de ochtend’ betekent. Volgens Satish is dit de beste tijd om te mediteren.
Als iemand mij dat die dag had verteld, dat ik de volgende tien jaar iedere dag om vier uur zou opstaan voor meditatie, had ik hard gelachen. Maar dat is wat ik deed. Ook al bleef ik in Amsterdam wonen en zag ik Dadi Janki maar een keer per jaar, iets in mij was wakker geworden: een diep verlangen to phone home, zoals ET dat zei. En natuurlijk wilde ik voorkomen dat Dadi Janki keihard aan mijn oor zou trekken.
De meditatiehal is al vol wanneer ik iets na vieren arriveer. Het is koud en de meesten van hen zijn in dekens gehuld. Ik ben dankbaar voor mijn wollen ondergoed en de sjaal die Satish mij gaf. Ik ga achterin de zaal zitten, sluit mijn ogen en concentreer me op de punt van licht in mijn voorhoofd.
‘Ik ben een ziel, een wezen van licht,’ zeg ik tegen mezelf. Na een paar minuten voel ik een tintelende sensatie. Het is alsof al mijn energie zich samenbalt in dit ene punt in mijn hoofd. Mijn gedachten lijken heel ver weg, als wolken aan de horizon. Ze zijn niet echt weg, maar ik zit er niet langer middenin. Ik bekijk ze van afstand en merk dat ik glimlach. Ik zit in het oog van de orkaan.
Na een tijdje lossen ook de gedachten aan de horizon op en wordt mijn hoofd stil. Op dat moment ervaar ik een krachtige aanwezigheid, als een zon die elke cel van mijn lichaam, hart en ziel verwarmt. Ik voel me opgetild boven de zwaarte van de Aarde, en ervaar een rood-gouden gloed, helend en koesterend. Het voelt alsof ik baad in een oceaan van vredig licht.
Na vijfenveertig minuten begint een lied te spelen en is de meditatie voorbij. Ik had nog een uur door kunnen gaan. Mijn benen denken daar echter anders over en ik ben blij dat ik ze uit de knoop kan halen. Ik loop stijf en ongemakkelijk naar de deur en buiten vang ik de eerste stralen zonlicht die over de bergen schijnen. Vogels sjirpen om me heen en in de verte zie ik kleine aapjes in de bomen spelen. Wat een idyllisch oord is dit!