Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 31 augustus 2018

MIDDAGBLOG: Prediken en Kritiseren / door Wes Annac / Van 29 Augustus 2018, Karma Yoga Daily /


Intuïtieve berichten door Wes Annac van zijn persoonlijke Blog. Het is om jullie geest te helpen te bevrijden

MIDDAGBLOG: Prediken en Kritiseren
  Van 29 Augustus 2018, Karma Yoga Daily

Jullie bemerken wellicht dat buiten mijn artikelen, ik tegenwoordig niet predik over spiritualiteit of mijn persoonlijke overtuigingen. Ik zal ze delen als iemand me dat vraagt, maar voor de rest push ik hen niet of bekritiseer ik niet wat andere mensen geloven, ook al klinkt het voor mij raar.

Als ik tijd doorbreng met familie of vrienden, praat ik niet over mijn overtuigingen of predik ik de een of andere spirituele filosofie. Jullie kunnen mijn schrijverij lezen als jullie mijn gedachten over spiritualiteit en andere dingen willen weten. Ik zie geen noodzaak om er zonder aanleiding over te beginnen.

De voornaamste reden hiervoor is dat ik niet die kerel wil zijn die altijd predikt of het land heeft aan overtuigingen van anderen alsof ik alle antwoorden heb. Niemand van ons heeft enig idee hoe het universum werkt. Religieuze mensen, spirituele mensen en atheïsten zijn allemaal onwetend.

Wetenschap heeft het voordeel van het stimuleren van innovatie en het vinden van antwoorden op veel van de mysteries van het leven door het nastreven van feiten. Ik zou niet op deze computer schrijven of op deze website publiceren zonder wetenschap. 

Spiritualiteit (ten goede gebruikt) heeft het voordeel dat het ons de middelen geeft om persoonlijke demonen te overwinnen, een meer bevredigend leven te creëren en een positievere kracht in de wereld te zijn.

Dit is allemaal geweldig, maar noch wetenschap, noch spiritualiteit hebben solide antwoorden gegeven op onze belangrijkste vragen - zoals of God bestaat, wat er gebeurt als we sterven, en of dit leven alles is wat we krijgen. Waarschijnlijk zullen dit altijd mysteries zijn omdat wetenschap en spiritualiteit altijd onvoldoende zullen zijn om ze te beantwoorden.

Wat we hebben, zijn miljoenen spirituele mensen en atheïsten die luid schreeuwen dat de andere kant ongelijk heeft, ondanks dat niemand het echt weet. De rest van ons staat in het midden, kijkt naar de chaos en herinnert hen er stil aan dat niemand enig idee heeft wat er in godsnaam aan de hand is (om Terence McKenna losjes te citeren).

Ik schrijf artikelen over de Bhagavad Gita omdat het mij interesseert - niet omdat ik denk dat het een ultieme bron van waarheid is. Prospiritualiteit zijn maakt me niet antiwetenschappelijk, wat mij betreft, beiden helpen ons een idee te krijgen van waarom we hier zijn en hoe we onze tijd hier de moeite waard kunnen maken. In dezelfde geest bieden ze allebei niet de solide antwoorden die we nodig hebben. We moeten gewoon het goede met het kwade nemen.

Ik ben niet zo overtuigd van mijn ideeën dat ik alles zal neerhalen waarvan ik denk dat het gek is. Niets aan dit leven is logisch en eerlijk, alles is mogelijk. Door zo hard iemands overtuigingen aan de kaak te stellen, word ik niet beter dan de religieuze kruisvaarder die op jullie deur klopt. Atheïsten vallen net zo veel in deze val als ieder ander, atheïsme nog een ander geloofssysteem makend, gebaseerd op ego en onduldbaar gedrag.

Ik ondersteun de wetenschap en de zoektocht naar de waarheid. Ik ondersteun ook overtuigingen die het leven zin geven en helpen beter te worden. Ik heb persoonlijk karmayoga nodig om te voorkomen dat ik een veel slordiger versie van mezelf ben. Het inspireert me, drijft me, en leert me de voordelen van het gereserveerd zijn met mijn mening. Ik weet dat het niet voor iedereen is, en ik zie het niet nodig om het te gaan prediken bij de volgende familiebarbecue. 

Het maakt niet uit wat je bent - atheïst, christen, nieuwe ager, agnost of wat dan ook - probeer gewoon met anderen om te gaan. Niet iedereen zal op dezelfde manier denken als jij, jullie en dat is goed. We zijn hier nog maar voor minder dan honderd jaar voordat dit grote mysterie dat niemand kan beantwoorden ons snel voort zal bewegen. Laten we goed zijn voor elkaar.


Veel Liefde.

Deel vrijelijk, geen auteursrechten

Over de schrijver:
Wes Annac, openhartige rebel, ergens in de twintig, ik ben een schrijver, blogger met een interesse in spiritualiteit, de omgeving, activisme, muziek en andere geweldige dingen.

Nu werk ik met Karma Yoga Daily, een nieuwsblog toegewijd om dagelijks wijsheid te delen.
Het persoonlijks blog dat ik doe, is ook heel geweldig.

Volg mij op: Facebook (
Wes Annac, Karma Yoga Daily) and
                       Twitter (Wes Annac,https://twitter.com/love_rebellion)

Als u, jij, jullie hebben genoten van dit bericht en mijn werk willen ondersteunen, overweeg alstublieft een bijdrage te sturen via PayPal to wesremal@yahoo.com.

Vertaald voor wakkermensen door Anja