Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 26 augustus 2018

Dagtekst van Zondag 26 Augustus 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zondag 26 Augustus 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Standvastigheid - ze innerlijk cultiveren om het hoofd te bieden aan uiterlijke veranderingen

"Verandering is de wet van het leven. Als je je inbeeldt dat waar je ook gaat, wat je ook doet, de mensen zonder te bewegen zullen blijven zitten waar je ze achtergelaten hebt en dat je ze om het even wanneer in dezelfde toestand zal terugvinden, beschikbaar en in dezelfde geestesgesteldheid, ga je grote teleurstellingen tegemoet. Voor hen, net als voor jou, beweegt en verandert alles voortdurend, alles wordt getransformeerd. 

Je onderhoudt relaties met verschillende personen, die nauw of minder nauw met jou verwant zijn. Zorg ervoor dat alles zo harmonieus mogelijk verloopt tussen jullie. Maar reken niet op de stabiliteit van deze relaties, want op een of andere dag zal je moeten vaststellen dat de dingen niet precies gaan zoals je had gedacht en gehoopt. Dus, zorg er enkel voor jezelf te versterken, te verlichten, want het is alleen op die voorwaarde dat je in staat zal zijn om het hoofd te bieden aan alle veranderingen van de omstandigheden. Als de Voorzienigheid je een aantal trouwe vrienden geeft waarop je altijd kunt rekenen, dank Haar daarvoor. Maar blijf in jezelf een stabiel, onwankelbaar punt in stand houden, zodat niets je onderweg ooit kan doen stilvallen."

Omraam Mikhael Aivanhov