Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 4 augustus 2018

Dagtekst van Zaterdag 4 Augustus 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 4 Augustus 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

onze Voeten dragen ook bij aan onze evolutie -

"Onze voeten hebben in ons leven nog andere functies dan ons in staat te stellen om recht te staan en te gaan. Ten eerste is het door de voeten dat we voortdurend in contact zijn met de grond, want ze vangen de invloeden en stromingen van de aarde op; dus moeten we ze voorbereiden om goede ontvangers zijn. Ten tweede staan ze in relatie met ons hele lichaam, vooral met het zenuwstelsel: de zonnevlecht en de hersenen. En dus moeten we ervoor zorgen dat die relatie harmonieus verloopt.

Ten slotte vormen de voeten met het hoofd de twee polen van ons lichaam: via het hoofd maken we contact met de hemel en via de voeten maken we contact met de aarde. Om een goede communicatie tussen het hoofd en de voeten tot stand te brengen, moeten we de gewoonte aannemen om bepaalde oefeningen te doen. Bijvoorbeeld bij het wassen van je voeten niet vergeten om ze bewust aan te raken, met liefde, met ze te praten zelfs; hen uitnodigen om deel te nemen aan je spirituele activiteit. Zeg tegen jezelf dat alle delen van je lichaam belangrijk zijn, omdat ze bijdragen tot je evolutie."

Omraam Mikhael Aivanhov