Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 8 augustus 2018

Dagtekst van Woensdag 8 Augustus 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 8 Augustus 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Bloemen en de vruchten - die alle mensen zijn

"Je kan mensen vergelijken met bloemen of met vruchten... Als je met hen contact hebt, naar hen kijkt, met hen praat, naar hen luistert, kan je hen op subtiel gebied inademen als een bloemengeur of hen proeven, ze zijn als voedsel voor ons. Maar wat doen de mensen die elkaar ontmoeten meestal? Ze staan stil bij de kleding, de sieraden, het gezicht, de handen, de benen van de ander... Ze proberen zich niet te voeden met al dat subtiele leven dat in de ander schuilt, het leven dat uit hun hart, uit hun ziel, uit hun geest stroomt. En dat is jammer!

Wees voortaan dus aandachtiger, leer de mensen die drager zijn van dit leven te waarderen. Sta erbij stil en denk: “Dank U, Hemelse Vader, dank U, Goddelijke Moeder. Via deze bloemen en vruchten, heb ik vandaag de kans gekregen om dichter bij U te komen, om U te aanschouwen. Door middel van deze pracht kan ik Uw geur ruiken, Uw smaak proeven.” En je zal gelukkig naar huis gaan, vanwege al die vruchten en bloemen die je ontmoet hebt." 

Omraam Mikhael Aivanhov