Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 22 augustus 2018

Dagtekst van Woensdag 22 Augustus 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Woensdag 22 Augustus 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het causale, boeddhische en atmische Lichaam - hoe ze zich in ons beginnen te manifesteren

"Ons psychisch organisme begint in ons bij het etherische lichaam (dubbel van het fysieke lichaam), het astrale lichaam (lichaam van de gevoelens) en het mentale lichaam (lichaam van de gedachten). Maar wij bezitten ook de kiemen van de spirituele lichamen: de causale, boeddhische en atmische lichamen.

Het is zeker al minstens één keer gebeurd dat je de aanwezigheid van deze spirituele lichamen in jou hebt gevoeld. Een idee brengt je plotseling zoveel licht dat de universele orde aan je geopenbaard wordt en dat je de wetten ervan begrijpt: dat is het causale lichaam dat plaatsneemt in je hersenen... Terwijl je kijkt naar een kunstwerk, een landschap of een gezicht, voel je je plots opgetogen en door vreugde in vervoering gebracht: dat is een uiting van het boeddhische lichaam... Er gaat een spirituele energie door je heen, die je de kracht geeft om alle hindernissen te overwinnen: dat is het atmische lichaam dat zich een weg baant... Wanneer deze manifestaties zich vaak herhalen, beginnen deze drie lichamen, het causale, het boeddhische en het atmische, geleidelijk bezit te nemen van je hele wezen."Omraam Mikhael Aivanhov