Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 15 augustus 2018

Dagtekst van Woensdag 15 Augustus 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Woensdag 15 Augustus 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov


Gewaarwording is de echte kennis -

"De activiteit van ons intellect laat ons niet toe om de waarachtige kennis te verwerven. Kennis, echte kennis, komt niet tot stand door een paar hersencellen; zij komt ook tot stand door de cellen van het hart, de maag, de longen, de lever... zelfs door die van de handen en de voeten, want iedere cel is een levende, intelligente entiteit.

De ware kennis is dus het resultaat van alle gewaarwordingen die je onophoudelijk ondervindt. Je ervaart dingen, en op dat ogenblik ken je ze, omdat je ervan geproefd hebt. Niets van wat je verstandelijk kunt begrijpen, kan de vergelijking doorstaan met wat je ervaart. Wanneer je liefde voelt, wanneer je haat voelt, woede of verdriet, je voelt wat het is en je weet dat dit je hele wezen raakt. Misschien kan je het niet analyseren, maar niemand zal je kunnen overtuigen dat je niet weet wat het is. Want dat is ware kennis: de dingen met je hele wezen ervaren."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/