Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 6 augustus 2018

Dagtekst van Maandag 6 Augustus 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 6 Augustus 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

“U geschiede naar uw geloof” - commentaar

"“U geschiede naar uw geloof”, zei Jezus. Om deze zin goed te begrijpen, moet je beginnen met het woord ‘geloof’ te vervangen door ‘appreciatie’. “U geschiede naar uw geloof” betekent dat wat jou overkomt, wat je beleeft, zal afhangen van de manier waarop je de mensen en de dingen bekijkt, dat wil zeggen volgens de manier waarop je hen apprecieert. 

De mensen en de dingen bestaan op zichzelf, ze hebben hun eigen aard, zo ook de gebeurtenissen. Maar hoe heilzaam ze op zichzelf ook mogen zijn, ze kunnen ons niet werkelijk helpen en verrijken, tenzij we er een factor aan toevoegen die uit onszelf komt: het bewustzijn, de gedachte, het gevoel, of ook het respect, de appreciatie. Dankzij onze houding worden er elementen betrokken van een andere dimensie, met een andere kracht: ze omwikkelen alle goede dingen die we ontvangen met spirituele emanaties en versterken zo hun doeltreffendheid."

Omraam Mikhael Aivanhov