Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 27 augustus 2018

Dagtekst van Maandag 27 Augustus 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 27 Augustus 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Lotusbloem - beeld van het verschijnen van de woorden van de Meester in ons bewustzijn

"Ik spreek jullie alleen over werkelijkheden die in jullie bestaan. Ook al ben je je nog niet bewust van hun bestaan, ook al begrijp je niet goed wat ik je vertel, ik weet dat ik met mijn woorden iets raak dat niets anders vraagt dan om aan het licht te komen. Dat iets kan je vergelijken met de lotus die ontkiemt en onder water begint te groeien voor ze aan de oppervlakte verschijnt om open te bloeien...

Dingen ontstaan, krijgen vorm en beginnen te groeien in de duisternis van het onbewuste, en wanneer ze in het bewustzijn verschijnen, zijn ze niet in de beginfase, maar bijna aan voltooiing toe, omdat ze al sinds lang in beweging waren. Op dezelfde manier wekken mijn woorden in het diepste van jezelf iets dat, net als de lotusbloem, op een dag zal uitkomen om boven het water te ontluiken."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/