Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 20 augustus 2018

Dagtekst van Maandag 20 Augustus 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Maandag 20 Augustus 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

“De Heer is mijn herder” - commentaar

"Je zegt dat je op zoek bent naar God. Maar je zult hem nooit vinden als je niet leert om Hem eerst in jezelf te zoeken. Door Hem daar te zoeken, zal je in je ziel en in je geest een bron van uiterst krachtige energieën doen opwellen. Door die ondersteuning en bezieling zal je flink vooruit kunnen gaan op alle wegen van het leven.

De christenen zingen de psalm: “De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets. Hij laat mij rusten in groene weiden. Hij leidt mij naar vredige wateren...” Maar voor velen onder hen zijn dit vaak slechts woorden die ze mechanisch en automatisch uitspreken, zonder zich bewust te zijn van hun macht. Want in feite bevindt die herder zich in hen en omdat hij in hen is, strekt zijn macht en bescherming zich uit tot die immense kudde, gevormd door alle cellen van hun lichaam, die hij voedt en laaft. Niets is belangrijker dan het ontwikkelen van het bewustzijn van de aanwezigheid van God in ons. Dankzij die aanwezigheid en het denken aan die aanwezigheid, wordt alles geordend, gekalmeerd, geregeld, gebalanceerd en geharmoniseerd. En de “groene weiden” en “vredige wateren” van de Psalm worden dan beelden vol betekenis."

Omraam Mikhael Aivanhov