Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 13 augustus 2018

Dagtekst van Maandag 13 Augustus 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Maandag 13 Augustus 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

psychisch Onbehagen- de oorzaak ervan identificeren en reageren -

"Het is onmogelijk om een dag door te brengen zonder enige ongerustheid, ergernis of onbehagen te ervaren. Maar zodra deze gevoelens zich voordoen, sta even stil om ze te onderzoeken: wat voel je precies? Probeer je te herinneren wat je net daarvoor gezien, gehoord, gedaan, gezegd of gedacht hebt... Soms ben je je niet onmiddellijk bewust van een verandering in je innerlijke gemoedstoestand. Het is pas na enige tijd dat je beseft dat er een stoornis, een beklemming of een gevoel van duisternis is, waardoor je je ongemakkelijk voelt. 

Aangezien elk onbehagen noodzakelijkerwijs een oorzaak heeft, is het belangrijk om die oorzaak te vinden en er een les voor de toekomst uit te trekken. En als je die niet kan vinden, blijf dan niet stilzitten zonder te reageren. Concentreer je en probeer je ervan te bevrijden door je te verbinden met de wereld van het licht, onze enige redding. Stel je voor dat je een duik neemt in dat zuiverende, verkwikkende fluïdum... Al gauw zal je je bevrijd en lichter voelen, en zal je in alle rust je activiteiten kunnen voortzetten."

Omraam Mikhael Aivanhov