Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 23 augustus 2018

Dagtekst van Donderdag 23 Augustus 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Donderdag 23 Augustus 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Uitwisselingen tussen man en vrouw moeten geïnspireerd worden op degene die we hebben met de zon -

"Man en vrouw vertegenwoordigen twee polen en die twee polen, de mannelijke en de vrouwelijke, zijn scheppend omdat ze uitwisselingen hebben. Die uitwisselingen kunnen plaatsvinden op fysiek vlak, maar ook op de subtielere vlakken, door het woord, de gedachte, de blik. En deze zijn even onmisbaar voor hen als de uitwisselingen die ze hebben met voedsel en drank door de voeding, of met de lucht door de ademhaling. Indien mannen en vrouwen beter opgeleid zouden zijn in de kunst van de uitwisselingen, zouden ze steeds opgetogen zijn, helemaal vervuld. Maar door hun onwetendheid vergiftigen ze zich of sterven ze van honger en dorst, ofwel verstikken ze zich.

Je zal zeggen: “Maar hoe kunnen we deze subtiele uitwisselingen doen? “Net zoals die met de zon. De zon is ver, hoog in de hemel, en uitwisselingen met haar gebeuren op het etherische vlak, met haar warmte, met haar licht. Als je de zon zou gaan omhelzen, zou je verbranden. Dus je omhelst haar alleen met je blik, met je gedachten, met je gevoelens. Als de mensen zich ermee zouden tevreden stellen om elkaar op die manier te omhelzen, zou hun liefde zoveel poëtischer en verkwikkender worden!"

Omraam Mikhael Aivanhov