Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 2 augustus 2018

Dagtekst van Donderdag 2 Augustus 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 2 Augustus 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Vuur dat onze psychische tumoren doet smelten -

"Alle mensen worden geboren met gebreken, ondeugden en afwijkingen op het fysieke, morele of intellectuele vlak. Het zijn meer of minder ernstige gebreken, maar ze hebben steeds dezelfde oorzaak: in vorige levens heeft iedereen door onwetendheid, fouten begaan die opgestapeld werden, gecondenseerd en gestold zijn tot ze een soort tumor vormden, en zo wordt men nu geconfronteerd met een weerspannig materiaal. Wat kan je dan doen? Gebruik het omgekeerde proces: laat deze tumoren smelten door hen bloot te stellen aan het vuur van de geest om er zuiverdere en harmonieuzere vormen en uitingen van te maken.

Om zijn temperament, zijn neigingen, zijn gewoonten en zelfs zijn erfelijkheid te transformeren en om te vormen, moet de mens een beroep doen op het hemelse vuur. Wanneer hij het aangetrokken heeft, moet hij dit vuur onderhouden om die duistere materie in hem te doen smelten. En daarna werkt hij in gedachten onvermoeibaar in op deze gezuiverde materie om in zichzelf nieuwe vormen te creëren."


Omraam Mikhael Aivanhov