Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 16 augustus 2018

Dagtekst van Donderdag 16 Augustus 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 16 Augustus 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Androgyne, de ware aard van onze psyche -

"Psychisch en spiritueel is de mens een androgyn wezen: het mannelijk principe wordt in hem vertegenwoordigd door het verstand, de gedachte, en het vrouwelijk principe door het hart, het gevoel. De vereniging van deze twee principes geeft geboorte aan een kind: de wil, of de daad. Al onze daden zijn de vrucht van een gedachte (de vader) en een gevoel (de moeder).

We ontmoeten wel eens erg actieve mensen bij wie het verstand en het hart niet zo ontwikkeld zijn. Maar ook bij hen is een handeling noodzakelijkerwijs het kind van het verstand en het hart, of liever van het gebrek aan onderscheidingsvermogen in hun verstand en het gebrek aan liefde in hun hart. Handelen met intelligentie en gevoeligheid, of gedachteloos en zonder liefde, is altijd geboorte geven aan een activiteit die de vrucht is van het verstand en het hart. De aard van het kind hangt af van de graad van ontwikkeling en cultuur van de ouders. Wanneer de gedachten geïnspireerd worden door wijsheid en de gevoelens geïnspireerd worden door liefde, zullen de handelingen die daaruit voortvloeien onvermijdelijk de sporen van die wijsheid en die liefde in zich dragen."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/