Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 8 augustus 2018

Aartsengel Gabriël Dagelijkse Boodschap / 8 Augustus 2018 / via Shelley Young

Aartsengel Gabriël
Dagelijkse Boodschap
8 Augustus 2018 / via Shelley Young


Onlangs vroeg een lezer: "Wat is de beste manier om met innerlijke woede om te gaan?" Dat willen we vandaag graag bespreken.

Als je woede met je meedraagt, is dat een aanwijzing dat er iets gebeurd is waardoor je je heel bezorgt en machteloos voelt. Woede is een symptoom van een achterliggend aspect dat genezing zoekt, dus pogingen om de woede te veranderen zonder aandacht te schenken aan wat eronder ligt, zal je beperkte resultaten geven.

We vragen je om even na te denken over je woede en het te vragen wat het probeert te beschermen. Waar reageert het op? Probeer de woede niet als verkeerd te zien, onderzoek het gewoon. Woede is als een beschermend scherm. Het is als een personage dat zo groot en luid is dat het een afstotend effect heeft en voorkomt dat iemand ziet wat eronder zit. Maar het is wat eronder zit dat in de meest pijnlijke en wanhopige behoefte aan aandacht is.


Laat jezelf zien als een veilig persoon voor jezelf en voel zacht aan wat jouw liefde en genezing nodig heeft. Vanuit de ruimte van authentieke kracht kun je voor jezelf verschijnen als jouw eigen liefhebbende ouder, gids en beschermer. Breng dat gekwetste deel van jezelf naar boven en geef het alle liefde en aandacht waarnaar het zo lang verlangde. Stel het gerust dat je het nu veilig zult bewaren op manieren die niet inhouden dat het wordt afgescheiden. Integreer het in jouw eigen liefdevolle zorg.

Nadat je dat gedaan hebt, zou je moeten voelen dat je woede is verdwenen. Je zou zelfs de woede kunnen danken voor het zolang aannemen van de rol van beschermer, maar nu kun jij die taak overnemen. Mogelijk moet je deze stappen vele keren uitvoeren, omdat woede uit emotie een go-to-emotie kan worden, maar voor elke keer dat je dat doet, zul je merken dat de intensiteit ervan afneemt. Woede is vermoeiend na verloop van tijd en ongelooflijk afscheidend. Terwijl je deze aspecten met jouw liefde en begrip integreert, is het alsof je er verzachtende, kalmerende heling overheen giet en het zichzelf toestaat om eindelijk te rusten.

Begrijp wanneer je anderen in de energie van woede ziet, hoe groter de woede, hoe meer gewond, bang en verdeeld ze zijn. We suggereren niet dat je jezelf in gevaar brengt voor iemand die er niet klaar voor is om voorbij zijn of haar woede te gaan, maar je kunt ze zeker door een nieuwe lens van begrip, liefde en mededogen zien.

Woede kan een katalysator zijn voor verandering. Het kan mensen wakker maken en in beweging brengen. Woede is een opeenstapeling van kwaadheid die geen verandering heeft veroorzaakt. Het is ongelooflijk ongemakkelijk voor de persoon die het draagt, omdat het isolerend, resistent en pijnlijk is. Terwijl jullie planeet blijft evolueren en naar een verbinding toe beweegt, zal genezing van wat zich onder de energieën bevindt die pijn en afscheiding bestendigen, op de voorgrond treden en mensen zullen de valse macht van woede vervangen door de authentieke kracht van genezing, integratie, transformatie en meer bekrachtigde zelfexpressie.

Aartsengel Gabriel

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl