Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 17 juli 2018

Verlichting...... of bewustzijnsverruiming. Door Be-Loved

Verlichting...... of bewustzijnsverruiming.

Door Be-Loved


Verlichting is eigenlijk onthechten.... 
Onthechten van alles waar je je eventueel aan kunt vastgrijpen.
Voor mij is verlichting dan ook een moment, een moment waarop dit kan gebeuren, maar dat het geen blijvende staat van zijn is.

In het moment van verlichting valt letterlijk alles weg, er is geen grond meer, je valt als het ware door de ruimte heen. Je valt dieper dan de “ bodem van de put”
Want op de bodem van de put, heb je nog houvast... de bodem ... de muren, je lijf.
Bij het moment van verlichting valt alles weg..echt alles. En omdat je je aan niks meer kunt vastgrijpen komt je bij je grootste angst terecht en dat is sterven. En niet zozeer het sterven in de zin van doodgaan. Maar sterven in de zin van “oplossen”.
Dus grijp je je vast aan je angst..... want daar vind je nog enige houvast.
Maar terwijl je die vrije val maakt besef je dat ook de angst je niks te bieden heeft. Dat het een van de vele illusies is om je aan vast te klampen.
Dan komt het moment dat je ook deze angst loslaat en dan komt dat ene moment waarin er NIETS meer is behalve jou eigen BRON. Dat is het moment dat je in pure verbinding komt met die duurzame staat van ZIJN.... een bewustzijn..... dat er gewoon is.

Ik noem dat moment Verlichting....

Maar deze staat van Zijn kun je niet vasthouden en dat is ook niet de bedoeling.
Want hier op aarde, als mens, heb je het nodig te hechten..
Te hechten aan de aarde waar je op loopt, aan je lijf en aan het eten dat je eet.
Aan contact met anderen mensen, ervaringen aangaan in de materie.
Wat zo’n moment van verlichting wel doet is jou een blijvend bewustzijnsverruiming geven. Je krijgt als het ware een extra dimensie erbij waarin je in staat bent het grotere geheel te overzien. Je maakt makkelijker contact met je innerlijke bron en je kunt makkelijker door de illusie van het denken en de gecreëerde wereld heen kijken.

Het moment van deze verlichting kun je niet opzoeken, het overkomt je. Hoe meer je het probeert te bereiken des te verder loop je ervan weg. Want iets proberen te bereiken is je hechten aan iets.... een doel, je wil, of het beeld wat je ervan hebt. Terwijl het moment van verlichting een moment van volledige onthechting is..

Dus noem ik ....

Verlichting een staat van volledige onthechting,
Het cadeau voor de mens na deze vrije val is bewustzijnsverruiming.

Ik was alles ineens kwijt,
In eerste instantie tot mijn grootste spijt
Maar opeens was daar dat heldere zicht
IK was er niet meer, IK was niet meer verdicht.
“Ik” was alleen nog maar een bewustzijn en stromende door alles heen
Alles was verbonden, alles kwam bij één.

By Be-loved & Anouk