Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 23 juli 2018

Misschien wel de belangrijkste artikelen die je ooit zou kunnen lezen. 11 /Een boodschap van Neale Donald Walsch / 27 april 2018 / Geplaatst 23 juli 2018


Misschien wel de belangrijkste artikelen die je ooit zou kunnen lezen. 11
Een boodschap van Neale Donald Walsch
27 april 2018 / Geplaatst  23 juli 2018
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Mijn dierbare vrienden...
De grootste droefenis van de mensheid is dat het grootste deel van de mensen geen idee heeft over wat zij hier doen. Gedurende hun tijd op Aarde, bedoel ik. En ik bedoel dit echt niet kleinerend. Ik zeg dit zelfs niet met een vleugje afkeuring, maar wel met een beetje ongeloof.

Het is voor mij nog steeds een beetje moeilijk om te geloven dat in het eerste kwart van de eenentwintigste eeuw de meerderheid van onze soort nog steeds onbewust blijft van onze ware natuur en van ons feitelijk doel.

Als mijn observatie correct is gaat de grote meerderheid van ons door met geloven dat hetgeen ons is verteld, waar is. Namelijk, dat overleven het basisinstinct is en dat dit de bodem is van onze levensbeschouwing.


Ik merk dat dit, ironisch gezien, komt omdat wij denken dat onze bodemoverweging en eerste prioriteit in het leven ons overleven is en dat ons overleven continue wordt bedreigd. De angst die ten grondslag ligt aan onze “drang om te overleven” zorgde voor onze minst beschaafde gedragingen. Het zijn onze meest onbeschaafde gedragingen die ervoor hebben gezorgd dat onze overleving in gevaar kwam.

Dit is nooit schrijnender geweest dan in deze tijd waarin onze wereldleiders regelmatig de vernietiging van elkaars landen op het oog hebben, als de ontevredenen en zich niet verbonden voelende mensen zich als een dolle bezig gaan houden met het vernietigen van onschuldige mensen, terwijl de mishandeling van het milieu van de Aarde en het doorgaande misbruik van haar bronnen ons elke dag dichter op het randje van onze eigen zelfvernietiging brengt en de angst de mensen sterk verdeelt die daar alleen maar een eenheid van doel en actie tegenover kunnen stellen.

De tijd is voor ons gekomen om verder te gaan dan onze huidige civilisatie en onze ongeciviliseerde gedragingen te beëindigen. De tijd is gekomen voor het ontwaken van onze soort. Wij zijn aan het slaapwandelen….. en scheppen nachtmerries over de gehele planeet.

De tijd is voor ons gekomen om alle acties te veranderen waarmee wij ons goed voelen in onze hang naar bevrediging van wat wij de noodzakelijke behoeften vinden voor onze overleving. Overleving kan best wel het basisinstinct zijn van vele chemische en/of biologische levensvormen.

Het is wat bloemen zich naar de zon doet draaien en wat vogels naar warmere oorden doet gaan. Het laat schildpadden zich in hun schild terugtrekken.

Het laat Leeuwen brullen en ratelslangen met hun staart ratelen. Maar dit is niet het basisinstinct van mensen – van geen enkel denkend wezen in de kosmos dat zich heeft ontwikkeld naar zelfbewustzijn.

Als overleving ons basisinstinct zou zijn, zouden wij wegrennen van de vlammen van een brandend gebouw als er een baby op de tweede verdieping huilt. Maar dit doen wij niet. Wij rennen het gebouw in omdat onze overleving op dat moment niet belangrijk is.

Als ons basisinstinct overleving zou zijn zouden jullie weglopen als iemand een revolver gericht houdt op een geliefde. Maar dit doen wij niet. Jullie gaan tussen beide personen in staat omdat overleving op dat moment niet aan de orde is.

Als ons basisinstinct overleving zou zijn zouden jullie wegrijden van de auto aan de kant van de weg die in brand staat en met een man daarin die verstijfd van de shock achter het stuur zit. Maar dit doen wij niet. Wij stoppen de auto, rennen naar die auto, halen de man uit zijn shock en trekken hem uit de auto naar de veiligheid omdat overleven op dat moment geen punt is.

Ergens, diep binnenin ons is er iets dat wij niet kunnen beschrijven en waar wij geen naam voor hebben, dat ons in zulke momenten beweegt om het hoogste niveau van wie wij werkelijk gedaan zijn te demonstreren. Mensen die dit hebben gedaan en later door de media worden geïnterviewd zeggen dit natuurlijk nooit op deze manier. Zij zeggen dat zij gewoon op instinct handelden, en dit deden zij ook. Wat zij misschien niet wisten is dat hun basisinstinct niets te maken had met overleven. Misschien tot hun eigen verrassing trotseerden hun acties het overleven. Toch hadden zij geen angst – zelfs geen enkele gedachte aan angst – op dat moment omdat Wie Zij Werkelijk Zijn weet dat overleven niet van toepassing is. Het weet dat overleven gegarandeerd is.

In wat ik benoem als bouwmomenten van het leven, zijn er geen vragen over wie er zal overleven. De enige vragen zijn: Hoe? In welke vorm? Waarom? Met welk doel?

Dit worden, op momenten van zelf-realisatie de enige vragen van het leven. Op deze momenten antwoorden de Geest en de Ziel als EEN. Meteen!

Het basisinstinct is geen overleven, het is de impuls om goddelijkheid uit te drukken.

Als mens is jullie basisinstinct er een bewijs van dat het complete wezen dat jullie zijn compleet herinnerd wordt, herschapen, ge-herintegreerd en verenigd wordt met het Goddelijke.

Zelfs de kleinste cel binnenin jullie is een lid van je lichaam, en zo is elk element van het fysieke leven een lid van het Lichaam van God.

Als de ervaring van de geest en de wijsheid van de ziel gaan samenwerken om uitgebreid bewustzijn te produceren kiezen mensen ervoor om zichzelf weer te ervaren als leden van het Lichaam van God. Alsdan wordt er gezegd dat zij zichzelf hebben herinnerd.

De vraag voor de mensheid van vandaag is: wat zal het ons kosten om onszelf te herinneren? Wat is ervoor nodig om het fundamentele instinct te eren, dat ervoor is om ons onze echte en ware natuur te laten herinneren?

Het antwoord is: onszelf toe te staan, onszelf op te roepen, om elk moment als een bouwmoment te ervaren. In een tijd waarin alles op het spel staat. Als de beslissing over Wie Wij Zijn zal bepalen OF wij zijn. Dat wil zeggen: OF wij doorgaan met onszelf te ervaren in onze huidige fysieke vorm.

Veel hiervan heeft te maken met onze mogelijkheid als wezens met gevoel om de agenda van de ziel te begrijpen en volledig te omarmen. En dit zal het onderwerp zijn van ons volgende deel.

Liefde en knuffels,

Neale

© 2018 ReCreation Foundation - http://www.cwg.org/ - Neale Donald Walsch is a modern day spiritual messenger whose words continue to touch the world in profound ways. His With God series of books has been translated into 27 languages, touching millions of lives and inspiring important changes in their day-to-day lives.