Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 22 juli 2018

Meer Vriendelijkheid, Minder Haat / Van 6 Juli 2018, via Karma Yoga Daily / Wes Annac

Intuïtieve berichten door Wes Annac van zijn persoonlijke Blog   Het is om jullie geest te helpen te bevrijden

Meer Vriendelijkheid, Minder Haat
Van 6 Juli 2018, via Karma Yoga Daily / Wes Annac

Ik heb geen antwoord voor de problemen van de wereld. Het zou misleidend zijn om te denken dat enig iemand dit doet. Ik heb een idee over wat we beter kunnen doen en het is een eenvoudige en verstandige oplossing. Alhoewel ik vind dat we vreedzamer moeten zijn en van iedereen moeten houden, is dat niet wat ik vandaag aanbeveel.

Ik zou graag zien dat een 'meedogende revolutie' van de ene dag op de andere opkomt, maar daar lijken we nog niet klaar voor te zijn. Wat we nu kunnen doen, is elkaar beter behandelen. Deze kleine verandering zou ons in staat stellen om ons gezamenlijk te concentreren op een grotere maatschappelijke transformatie. Ik suggereer niets extreems. Gewoon meer vriendelijkheid en minder haat. In deze ideale wereld zouden we sneller kunnen vergeven dan wrok koesteren. In plaats van zelfzuchtig te zijn, willen we anderen helpen. In plaats van elkaar in de val te laten lopen over wat ons scheidt, zouden we ons verenigen in wat we gemeen hebben.

Het is niet mijn bedoeling om iemand te veranderen, maar om dingen te suggereren die we kunnen doen om deze wereld beter te maken voor ons en voor iedereen waarmee we het delen. Ik hoop dat dit de mensen bereikt die verandering willen, maar niet zeker weten hoe ze het moeten aanpakken. Ik wil ook opnieuw bevestigen dat verandering altijd mogelijk is, maar zoals alles kost het moeite.

 Ik verlies geen slaap over de vraag of iemand dit advies opneemt. Maar ik wil mensen helpen open te staan voor deze verandering die naar mijn mening de wereld substantieel zou kunnen verbeteren. We zijn ons allemaal bewust van de onbalans in de samenleving en de duidelijke noodzaak om iets te veranderen. De mijne is slechts een van de vele stemmen die suggereren wat we beter zouden kunnen doen, terwijl ik in gedachten moet houden dat ik niets weet in het grote geheel.

Ik vraag me vaak af waarom mensen vriendelijkheid vermijden. Als ik terugkijk, vraag ik me af waarom ik het in het verleden heb vermeden. Waarom bouwen we weerstand tegen vriendelijkheid op ten gunste van woede en ongevoeligheid? Mijn beste antwoord is dat het het ego bedreigt. Vriendelijk zijn is om de behoeften of wensen van iemand anders voor de jouwe te stellen. Dit ontkent het ego zijn egocentrische tevredenheid.

Alleen al om die reden doen veel mensen er alles aan om niet aardig te zijn. Er is een doordringend idee in onze samenleving dat we gehard moeten zijn en ons moeten loskoppelen van elk deel van onszelf dat als zwak wordt ervaren. Helaas is vriendelijkheid in onze wereld zwakheid. Waarom vriendelijk zijn als je meer kunt verdienen door jezelf boven anderen te stellen? Waarom het risico nemen beleefd voor te komen en dus exploitabel te lijken?

Deze denkrichting heeft ons geholpen te overleven in onze ruwe geschiedenis en is in veel opzichten nog steeds van toepassing. Persoonlijk, mijn filosofie is dat vriendelijkheid moet komen met net genoeg van een ‘harde’ rand dat mensen niet jullie sympathie als vanzelfsprekend beschouwen. De laatste persoon die jullie willen zijn, is degene waar iedereen gebruik van maakt, omdat jullie te beleefd zijn om ze te stoppen.

Het doel is om een wereld te creëren waar we ons hier geen zorgen meer over hoeven te maken. We kunnen aardig zijn en onszelf zijn zonder de dreiging dat iemand ons in iets minder maakt. In deze ideale wereld is vriendelijkheid inherent. Onbaatzuchtigheid is normaal en we vervangen de schijnbare behoefte om elkaar in de steek te laten met de neiging om elkaar te laten gedijen.

Dit is de wereld die ik wil zien, en hoe vaak je het ook al eerder hebt gehoord, het begint met kleine positieve veranderingen die we elk kunnen aanbrengen. Zo sentimenteel als dit zal klinken, zal er niets veranderen als er geen verandering is in de harten van elk individu.
Het is niet onze taak om iemand te dwingen om aardiger te zijn, maar om vriendelijkheid te stimuleren en te onthouden om het zelf te doen.

Als we willen evolueren naar de volgende fase van onze technologische en spirituele evolutie zonder onszelf te vernietigen, moeten vriendelijkheid en empathie op de eerste plaats komen.

Bedankt voor het lezen!

Afbeelding:

Deel vrijelijk, geen auteursrechten

Over de schrijver:

Wes Annac,  openhartige rebel, ergens in de twintig, ik ben een schrijver, blogger met een interesse in spiritualiteit, de omgeving, activisme, muziek  en andere geweldige dingen.
Nu werk ik met Karma Yoga Daily, een nieuwsblog toegewijd om dagelijks wijsheid te delen.

Het persoonlijks blog dat ik doe, is ook heel geweldig.

Volg mij op:  Facebook (Wes Annac, Karma Yoga Daily) and

Als u, jij, jullie hebben genoten van dit bericht en mijn werk willen ondersteunen, overweeg alstublieft een bijdrage te sturen via  PayPal to wesremal@yahoo.com.


Vertaald voor wakkermensen door Anja