Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 30 juli 2018

Lessen in ‘Oorzaak en Gevolg’ / Gepubliceerd 26 juli 2018 | Door Ans Hoornweg

Lessen in ‘Oorzaak en Gevolg’
Gepubliceerd 26 juli 2018 | Door Ans Hoornweg


Een prachtig, mooi meisje met lang, zwart, golvend haar zat in haar eentje op een stil en verlaten strand. Zij was diep ongelukkig omdat haar vriend, van wie ze heel veel hield, haar had verlaten, en ze had geen enkel idee wat daar de reden van kon zijn. Toen het bijna donker was stond het meisje op en liep de zee in met de intentie om nooit meer terug te keren. Ze voelde het koude water aan haar voeten niet, en liep, in een soort van trance, verder en verder de donkere zee in.

Toen het meisje al tot haar middel in het koude zeewater stond werd ze plotseling verblindt door een groot, helder licht vlak voor haar, en nog geen seconde later bevond ze zich binnenin een groot ruimteschip?! In dat ruimteschip werd ze begroet door vriendelijke, liefdevolle wezens die haar vertelden dat zelfdoding niet de oplossing was voor haar problemen.

De wezens nodigden het meisje uit om naar een scherm te kijken waarop zij haar een filmpje lieten zien van één van haar vorige levens. In dat leven was dat meisje een mannelijk persoon die alleen maar vriendschappen of relaties met anderen aanging uit eigenbelang. Zodra hij had wat hij wilde hebben, dumpte of verliet hij die persoon zonder verder naar hem of haar om te kijken.
Dat hij daardoor vele mensen met groot verdriet achterliet deerde hem totaal niet.

In dat filmpje had het meisje o.a. haar huidige ouders als slachtoffer van haar daden herkend, dus begreep ze gelijk waarom haar ouders haar in dit leven al op jonge leeftijd hadden verlaten waardoor zij in een kindertehuis terechtkwam. Ze begreep nu ook dat de mensen die in dit leven op haar pad kwamen, en die haar al snel links lieten liggen dat dat allemaal mensen waren die zijzelf had benadeeld in dat vorige leven. En nu begreep ze eindelijk ook waarom haar vriend haar had verlaten terwijl ze zoveel van hem hield; dit was allemaal ‘Oorzaak en Gevolg’ van haar eigen handelen!

Even later werd het meisje weer ‘teruggezet’ op het verlaten strand. Ze was de wezens heel dankbaar voor het ‘inzicht’ dat ze haar hadden geschonken, en besloot om vanaf dat moment alleen nog maar mensen te helpen, en zo geschiedde.

De jonge vrouw veranderde zienderogen door alle Liefde die zij (terug)kreeg van de mensen die ze belangeloos hielp ….. en na verloop van tijd ontmoette zij de man van haar leven.

Veel liefs, Ans

https://www.anshoornweg.nl/